למידע נוסף מלא/י פרטיך
אני מסכים/ה לקבל מידע, עדכונים ודבר פרסומת מהאוניברסיטה הפתוחה בדוא"ל ו/או מסרונים
תפנית » ערוץ התוכן

ערוץ התוכן של קורס ייעוץ לכלכלת המשפחה
מרכזת אקדמית: ד"ר אורלי רדליך - מכון רדליך

ההרגלים שיהפכו אתכם לעשירים

החגים האחרונים כבר מאחורינו, וזה הזמן לנצל את תקופת השגרה הארוכה על מנת לאמץ הרגלים שישפרו ולו במעט את המצב בחשבון הבנק. אצל חלקנו, חשבון הבנק תמיד במצב של משיכת יתר ("מינוס"), גם אם המשכורת גבוהה, ואחרים מבינינו מצליחים לחסוך גם כשהמשכורת נמוכה מהממוצע. שני המצבים האלו הם פועל יוצא של הבדלים בהרגלים; שכן, יש כאלה שעבורם מסתיים כל טיול בקניון ב"חור" בחשבון הבנק, ואחרים עומדים בקלות בפיתויים.

להמשך קריאה >>



הכסף יספיק? כך תחסכו מספיק לגיל 100

ורנון מיינרד, גימלאי מקליפורניה, חגג את יום הולדתו ה-100 בצניחה חופשית שביצע לראשונה בחייו. סיפורו של מיינרד זכה לסיקור תקשורתי ברחבי העולם, אבל בעתיד יכול להיות שסיפור כזה לא ייראה כה מיוחד, פשוט מפני שלא יהיה זה נדיר לחיות עד גיל 100. תוחלת החיים עולה בהתמדה בשנים האחרונות, ובישראל היא עומדת כיום על 81.76 (ב-30 השנים האחרונות היא עלתה ב-10 שני בממוצע). בהתחשב בכך שגיל הפרישה בישראל הוא כ-62 לנשים ו-67 לגברים, משמעות הדבר היא שבעתיד נחיה שנים רבות כפנסיונרים, ולכן יש חשיבות רבה לתכנון העתיד הכלכלי וההכנה לחיים ארוכים. אם כך, מה אפשר לעשות בכל עשור כדי להתכונן לגיל הפנסיה?

להמשך קריאה >>



הסוד לחיסכון ארוך-טווח, ולמה אנחנו נשברים בדרך ליעד ?

אם אתם מנסים לחסוך כסף לרכישת דירה, או ללימודים אקדמיים עבורכם או עבור הילדים, או לכל מטרה רחוקה אחרת, אתם בוודאי יודעים שלכך נחוץ זמן. אתם גם יודעים שלפעמים, למרות כל הרצון הטוב, ישנם פיתויים כמו תיק חדש, גאדג'ט שאתם חייבים או חופשה קצרה בחו"ל, אשר פוגעים בתוכניות החיסכון שלכם לטווח ארוך. מחקר חדש שנערך באוניברסיטת פנסילבניה העלה, שהסיבה לכך שאנחנו נוטים להישבר בדרך להשגת יעדים רחוקים קשורה לתפיסת הזמן שלנו.

להמשך קריאה >>



חושבים לתת הלוואה לבן משפחה? דברים שכדאי להביא בחשבון

לעיתים מבקש מכם בן משפחה או חבר קרוב הלוואה כספית. כמעט תמיד תעלה השאלה, האם זה כדאי ונבון. כאשר מדובר באנשים קרובים, הרצון הוא בדרך כלל לעזור ככל שניתן. נוסף על כך, אנחנו נוטים להאמין שבני משפחה או חברים קרובים יחזירו לנו את הכסף. במצב זה, ובניגוד לנטילת הלוואה מהבנק, לרוב איננו קובעים כללים להחזרת ההלוואה, אפילו לא לוח זמנים או תשלומים. לבקשת הלוואה מבני משפחה או מחברים יש השלכות על שני הצדדים.

להמשך קריאה >>



לא מפסיקים לבזבז? גם בזה ההורים אשמים

אנשים שגדלו בבתים עניים נוטים לחסוך פחות ולבזבז יותר דווקא בזמנים קשים של חוסר ודאות כלכלית - כך עולה ממחקר שפורסם בכתב העת Psychological Science.
במחקר נמצא, שדווקא בעיתות משבר מתנהלים אנשים שגדלו בבתים דלֵי-אמצעים פחות נכון מבחינה כלכלית - הם אימפולסיביים יותר, לוקחים יותר סיכונים, ונכנעים יותר לפיתויים - לעומת כאלו שגדלו בבתים אמידים.

להמשך קריאה >>



לא מצליחים לחסוך? אולי זה סתם תירוץ

קשה לחסוך כסף. לכן, אין זה מפתיע שאנו מוצאים שלל סיבות מדוע איננו יכולים לחסוך מספיק, או איננו יכולים לחסוך כרגע, אבל בעתיד, כשהדברים ישתנו - ודאי נחסוך. סקר שערכה חברת ניהול הנכסים הגדולה בעולם, ,BlackRock מצא מה הן הסיבות העיקריות שבגללן אמריקאים מתקשים לחסוך. אמנם, ישנם מקרים שהסיבות אמיתיות ולגיטימיות, אך במקרים אחרים מדובר בתירוצים, ובכל זאת ניתן לחסוך.

להמשך קריאה >>



מדוע עדיף לחסוך לפנסיה מאשר עבור הילדים

ברוב המקרים בחיים, הורים מציבים את צורכי הילדים לפני הצרכים שלהם. כאשר מדובר בחיסכון לטווח ארוך, אחת הדילמות של הורים רבים היא, האם לחסוך עבור עצמם או להפנות את המשאבים לילדים. בתרבות הישראלית, ההורים עושים לרוב הכל למען הילדים. הם יעדיפו לחסוך מעצמם דברים שהיו רוצים לרכוש, אבל לא יחסכו בהוצאות על רכישת מוצרים ושירותים עבור ילדיהם. הבעיה היא, שלא פעם גורם הדבר להצטברות חובות שאי-אפשר להשתחרר מהם משך שנים.

להמשך קריאה >>





אני מסכים/ה לקבל מידע, עדכונים ודבר פרסומת מהאוניברסיטה הפתוחה בדוא"ל ו/או מסרונים

דף הבית
לצור קשר דרך טלפון
השארת פרטים