אגודת בוגרי האוניברסיטה הפתוחה

דן אלמגור

אז - נער שחווה את המאורעות הדרמטיים של התקופה,
וכיום - משמיע את סיפורו בציוריות ובהומור האופייניים לו

ד"ר דן אלמגור ("שרתי לך, ארצי") מנחה מופע מרגש ומשעשע של זמר וסיפורים על ילדותו בארץ ישראל שלפני קצת יותר משישים שנה, עת קמה מדינת ישראל. הכל, מנקודת מבטו של נער מתבגר הולדת המושג "צבר" - בתחילת שנות ה-30; החינוך שקיבלו ה "צברים" הראשונים בבית, בבית הספר ובתנועות הנוער השונות; ההווי ומשחקי הרחוב שלהם; ספרי הקריאה ועתוני הילדים שעליהם התחנכו; מה ידעו על השואה והמפגשים הראשונים עם ניצוליה; יחסם לתנועות המחתרת ולמאבקן בבריטים; מלחמת השחרור והחודשים הראשונים להקמת המדינה. עדותו של דור "המדינה על הסף".

סיפוריו המיוחדים והאותנטיים של דן אלמגור משולבים במופע בשירי התקופה שהושמעו והושרו אז בבית הספר, בתנועה וברדיו. עמו מופיעות שתי זמרות - כלותיהם של שניים מהמלחינים הגדולים של הזמר העברי באותה תקופה: דפנה זהבי (כלתו של דוד זהבי, מלחין "המנון הפלמ 'ח", "הליכה לקיסריה", "יצאנו אט", "הן אפשר", "החליל" ועוד) וגבי ארגוב (כלתו של סשה ארגוב, מלחין "לך לך למדבר", "הרעות", "שיר ארץ", "אליפלט" ועוד)

המופע כולו מלווה בהקרנה של מאות צילומים אותנטיים מן התקופה, הממחישים את סיפוריו של דן.

מועד / מקום
יום רביעי, יח בסיון תשס"ט, 10 ביוני 2009