מפגש של המרכז לחקר חדשנות בטכנולוגיות למידה ושה"ם, בנושא: Always on my mind: האם מולטיטאסקינג באמצעות סמארטפונים משפיע על אינטימיות זוגית?

ד"ר שיר אתגר, האוניברסיטה הפתוחה
יום רביעי כ"ו חשון תשע"ח, 15 נובמבר 2017 | | דרך האוניברסיטה 1, רעננה    נווט

תכנית

14:00-13:00
תקציר לביצוע מספר פעולות במקביל, מולטיטאסקינג, ישנן השפעות קשביות ורגשיות על המבצעים. וככל שהשימוש בסמארטפונים גובר, כך מולטיטאסקינג הופך לתופעה יותר ויותר נפוצה, והשפעותיו מתחזקות. בהרצאה זו, יוצג חלק ממחקר העוסק בהשפעות של מולטיטאסקינג באמצעות סמארטפונים על חיי היום יום שלנו. נתמקד בשאלה האם מולטיטאסקינג באמצעות סמארטפונים משפיע על מידת האינטימיות הזוגית במערכות יחסים רומנטיות? התשובה תתבסס על ממצאים מסדרת מחקרים, באמצעותם נבחן האם קיים קשר בין תכיפות המולטיטאסקינג באמצעות סמארטפונים למידת האינטימיות במערכת היחסים. ובנוסף, האם למולטיטאסקינג באמצעות סמארטפונים ישנה השפעה ייחודית על אינטימיות רומנטית, בהשוואה לסוגים אחרים של מולטיטאסקינג. נדון ביתרונות ובחסרונות של מולטיטאסקינג באמצעות סמארטפונים ובהסברים אפשריים לממצאים. לבסוף, נבחן את השלכות המחקר לתחומים שונים, ביניהם חוויות הלמידה ויחסי תלמיד/ה- מורה בעידן הדיגיטלי. על המרצה ד"ר שיר אתגר היא עמיתת המחקר של המרכז לחקר חדשנות בטכנולוגיות למידה באוניברסיטה הפתוחה. היא קיבלה את הדוקטורט שלה בפסיכולוגיה חברתית מאוניברסיטת תל אביב בשנת 2015. מחקריה עוסקים באופן שבו שימוש בטכנולוגיות שונות משפיע על תהליכי קבלת החלטות, על תפיסה סובייקטיבית של חוויות ואירועים, ועל האינטרקציות האישיות שלנו.