שנת 1948 הארוכה: סדרת הרצאות לציון 70 שנה למדינת ישראל

16:30-16:15
התכנסות וכיבוד קל
18:00-16:30
מושב ראשון: החלטת החלוקה: הידוע והנסתר. יו"ר: ד"ר דפנה הירש, ראש המחלקה לסוציולוגיה, למדע המדינה ולתקשורת, האוניברסיטה הפתוחה. ד"ר אייזיק לובלסקי, המחלקה לסוציולוגיה, למדע המדינה ולתקשורת, האוניברסיטה הפתוחה. חלוקה וזרעי פורענות, 1947: המקרה של הודו הבריטית. פרופ' אביבה חלמיש, המחלקה להיסטוריה, פילוסופיה ומדעי היהדות, האוניברסיטה הפתוחה. הקשר בין השואה להחלטת החלוקה: היה או לא היה?. פרופ' מוסטפא כבהא, המחלקה להיסטוריה, פילוסופיה. ומדעי היהדות, האוניברסיטה הפתוחה. דחייה ערבית טוטאלית של תכנית החלוקה: האמנם?.
18:15-18:00
הפסקה
19:45-18:15
מושב שני: כ"ט בנובמבר בספרות ובקולנוע העלילתי. יו"ר: פרופ' עדיה מנדלסון-מעוז, ראשת המחלקה לספרות, ללשון ולאמנויות, האוניברסיטה הפתוחה. מי-טל נדלר, המחלקה לספרות, ללשון ולאמנויות, האוניברסיטה הפתוחה. מרחבים סותרים, זמנים סתורים: שחזור מרחבי זיכרון ב״סיפור על אהבה וחושך״ לעמוס עוז. דנה מסד, המחלקה לספרות, ללשון ולאמנויות, האוניברסיטה הפתוחה. שלושה ייצוגים של כ"ט בנובמבר בקולנוע ישראלי עלילתי.