האוניברסיטה הפתוחה היא מוסד ייחודי בנוף ההשכלה הגבוהה בארץ.
היא ייחודית בשיטת ההוראה, בקבלה הפתוחה, בגמישות, ובאפשרות של כל סטודנט וסטודנטית לבחור מתוך ארגז הכלים המגוון את הדרך המתאימה לו, ולעמוד ברמה אקדמית גבוהה ובלתי מתפשרת.

האוניברסיטה הפתוחה דומה לחברותיה בכל אחד מהמאפיינים המסורתיים של אוניברסיטה: המחקר - שמטרתו יצירה של ידע חדש, ההוראה - באמצעותה מנחילים את הידע, והכתיבה - הבאה לידי ביטוי בפיתוח ספרי לימוד ועזרי לימוד, כולל עזרים טכנולוגיים עדכניים, שמאפשרים את שימור הידע.
בכל אחד ממאפיינים אלה האוניברסיטה הפתוחה חותרת למצוינות אקדמית ואינה שוקטת על שמריה.
האוניברסיטה שלנו פותחת את שערי ההשכלה הגבוהה לכל המעוניין בה ומגיעה לקהלים מגוונים. הצעיר בין בוגרינו הוא רק בן 17 והמבוגר ביותר הוא בן 77.
יש לנו בוגרים שלא סיימו 11 שנות לימוד לפני שהתחילו את לימודיהם באו"פ, לצד בעלי תואר דוקטור, שביקשו לרכוש לעצמם תואר ראשון נוסף.
יש בוגרים שלמדו באופן עצמאי לצד בוגרים שלמדו בהנחיה מוגברת, יש בוגרים בעלי צרכים מיוחדים ועוד רבים אחרים. כל אחד מיוחד בדרכו.

כפי שכולכם יודעים, הלימודים באוניברסיטה הפתוחה הם לימודים תובעניים הדורשים משמעת עצמית ומחויבות גדולה. רבים מכם, הבוגרים, הם אנשים עובדים ובעלי משפחות, והשילוב של עבודה ולימודים, טיפוח משפחה, ולעיתים שירות צבאי, מחייבים רצון חזק, נחישות וגמישות.
משום כך תחושת ההישג שלכם הבוגרים, גדולה כפל כפליים וגאוותכם מוצדקת.

בשלושת טקסי האביב – מאי 2015, הוענקו 2,545 תארים ותעודות

דבר נציגי הבוגרים בטקסי אביב תשע"ה

נציג הבוגרים משה ליפשיץ נשא דברים בטקס הראשון שנערך ב- 18 במאי 2015

נציג הבוגרים אריה ברנדר נשא דברים בטקס הראשון שנערך ב- 19 במאי 2015

נציג הבוגרים משה גולדשטיין נשא דברים בטקס הראשון שנערך ב- 20 במאי 2015
לצפייה: לחץ כאן.

לפנינו סיפורים של השקעה ומוטיבציה - מופת לכולנו על חשיבותו של כוח הרצון בהשגת יעדים ובהפיכת החלום למציאות.

אנחנו גאים בכולכם והצלחתכם היא הצלחתנו.