האוניברסיטה הפתוחה היא מוסד ייחודי בנוף ההשכלה הגבוהה בארץ.
היא ייחודית בשיטת ההוראה, בקבלה הפתוחה, בגמישות, ובאפשרות של כל סטודנט וסטודנטית לבחור מתוך ארגז הכלים המגוון את הדרך המתאימה לו, ולעמוד ברמה אקדמית גבוהה ובלתי מתפשרת.

האוניברסיטה הפתוחה דומה לחברותיה בכל אחד מהמאפיינים המסורתיים של אוניברסיטה: המחקר - שמטרתו יצירה של ידע חדש, ההוראה - באמצעותה מנחילים את הידע, והכתיבה - הבאה לידי ביטוי בפיתוח ספרי לימוד ועזרי לימוד, כולל עזרים טכנולוגיים עדכניים, שמאפשרים את שימור הידע.

בכל אחד ממאפיינים אלה האוניברסיטה הפתוחה חותרת למצוינות אקדמית ואינה שוקטת על שמריה.
האוניברסיטה שלנו פותחת את שערי ההשכלה הגבוהה לכל המעוניין בה ומגיעה לקהלים מגוונים.

כפי שכולכם יודעים, הלימודים באוניברסיטה הפתוחה הם לימודים תובעניים הדורשים משמעת עצמית ומחויבות גדולה. רבים מכם, הבוגרים, הם אנשים עובדים ובעלי משפחות, והשילוב של עבודה ולימודים, טיפוח משפחה, ולעיתים שירות צבאי, מחייבים רצון חזק, נחישות וגמישות.
משום כך תחושת ההישג שלכם הבוגרים, גדולה כפל כפליים וגאוותכם מוצדקת.

בִּשלושת טקסי הסתו שנערכו בספטמבר 2015 הענקנו 1704 תְּארים וּתעודות שכוללים 1337 תארי בוגר, 241  תארי מוסמך ו - 86 תעודות הוראה וּתעודות סיום אחרות.

בטקס שנערך ב- 7.9.2015 נשאו דברים נציגי הבוגרים: בני הזוג טאבאג'א
מוהנד ותסנים הם בעל ואשה, שקיבלו שניהם תואר שני. מוהנד במנהל עסקים, ותסנים בטכנולוגיות בחינוך.
הם גרים בכפר כנא שבגליל.
לצפייה לחץ כאן.

נציג הבוגרים, דוד שרייבר, נשא דברים בטקס שנערך ב- 8.9.2015.
דוד שרייבר מירושלים, הוא תלמיד ישיבה, שסיים היום תואר ראשון במדעי הטבע בהצטיינות, והתקבל לתכנית מצטיינים לתואר שני במכון ויצמן.

אודי בן ארויה, נציג הבוגרים, נשא דברים בטקס שנערך ב- 9.9.2015
אודי שסיים תואר ראשון במדעי החברה והרוח, הוא דוגמא ומופת של נתינה לחברה.
הוא הקים את עמותת "לשובע" ומסייע למשפחות נצרכות.

לצפייה לחץ כאן.

אנחנו גאים בכולכם והצלחתכם היא הצלחתנו.