שהם והמרכז לחקר חדשנות  בטכנולוגיות למידה

מועד: יום שני 16.5.2011 בשעה 12:30-14:00
מקום: אולם קנבר, בניין הכיכר

תקציר:
החדשנות הטכנולוגית, שהתפתחה בשנים האחרונות בתעשיית ההיי-טק העולמית, כוללת התפתחויות ייחודיות, כגון: ניתוח כירורגי של אדם מרחוק, שכפול גנטי, חליפות לבוש משולבות ננוטכנולוגיה, מציאות מועצמת, מכשירי ניווט לעיוורים, מסחר ושירותים מקוונים ומכוניות חשמליות.
חדשנות בהגדרתה הרחבה, היא שיפור טכנולוגי ומציאת שיטות לעשות דברים טוב יותר, אך ברובה הגדול היא אינה מהפכנית, ותלויה בשינויים או בחידושים קטנים יותר מאשר בפריצות דרך טכנולוגיות. היכולת של עובדים לחדש מורכבת מיכולתם לחשוב, ללמוד וליצור רעיונות מקוריים ומיכולתם לממש את הרעיונות.
ההרצאה תתמקד בכלי מחקר מקוריIdea Generation Implementation - IGI, שפותח במסגרת מחקר לדוקטורט באוניברסיטת בר אילן, ומיועד למדידת הפוטנציאל לחשיבה חדשנית בפיתוח רעיונות לטכנולוגיות עתידיות. המחקר בוצע בקרב סטודנטים במקצועות עתירי ידע וטכנולוגיה, המהווים את דור ההמשך של תעשיית ההיי-טק. כלי המחקר למדידת חשיבה חדשנית מבוסס על מודל למדידת רמת חדשנות של מוצרים טכנולוגיים ונמצא מהימן ותקף. באמצעותו נבנה מאגר גדול של רעיונות טכנולוגיים חדשניים, במגוון תחומים במציאות חיינו.