פתיחת תערוכה וסיור עם האמנים : בין אור לקופסה: שני צלמים וראשית עידן הצילום

בין התאריכים: 10.11.2017-22.6.2017; ימים א-ה: 17:00-10:00, יום ו' 13:00-10:00

תכנית

12:30-11:30
התערוכה בין אור לקופסה: שני צלמים וראשית עידן הצילום מפגישה את הצלמים דרור מעיין וינאי מנחם, אמנים המיישמים בעבודתם תהליכים המאפיינים את הצילום בתחילת דרכו. הם מעוניינים לשוב ולאחוז בחוויה הראשונית שנוצרת, כאשר אלומת אור חודרת דרך נקב ומטביעה חותם על מדיום רגיש. החזרה לחוויה הפיסית, לנוכחות הבלתי אמצעית בעת הטבעת החותם הצילומי, נמצאת במוקד יצירתם של מעיין ומנחם. דרור מעיין מצלם בטכניקות מן המאה ה-19, באמצעות אוסף מצלמות אותנטיות ונגטיבים של זכוכית ומתכת, המטופלים בשיטה ה"רטובה" - מסימני ההיכר של הצילום לפני כ-150 שנה. התצלומים המודפסים, לעתים צבועים ביד ולעתים נקודת מוצא לציור חופשי, מוצגים כאן בסמוך ללוחות הזכוכית והמתכת של הנגטיבים. ינאי מנחם איננו חוזר לרגע מובחן בהיסטוריה של הצילום. במקום זאת הוא בונה מצלמות ארכיטיפיות, ראשוניות, על בסיס הקמרה אובסקורה - האב-טיפוס של המצלמה המוכרת לנו עד עצם היום הזה. העבודות המרכזיות בתערוכה הן תצלומים דיגיטליים של הדימוי הנוצר בתוך הקמרה אובסקורה. לצדן מופיעים תצלומים ממצלמת נקב בסיסית, שהתקין האמן ממכל מתכת כדורי שמצא בשדות הקיבוץ שבו גדל. אחדים מהם מודפסים על גבי גופי תאורה ישנים, ואלה מוצגים כאובייקטים מוארים בחלל התערוכה. את התערוכה ילוו סרטוני וידאו, המתארים את תהליכי העבודה הייחודיים של שני האמנים.