טקס יום הזיכרון ליהודי אתיופיה שנספו בדרכם לישראל

יום חמישי כ"ט אייר תשע"ז, 25 מאי 2017 | | דרך האוניברסיטה 1, רעננה    נווט

בשנים 1984-1980 החלו לצאת ברגל מאתיופיה המוני יהודים, שחלמו דורות רבים להגיע לירוסלם (ירושלים). כ-4,000 נשים, גברים, קשישים וילדים מתו ברעב ובצמא, נפטרו ממחלות או נפלו קרבן לשודדים ולחיות טרף במסעם לגבול סודן, בניסיונם לעלות לארץ.

יום הזיכרון הממלכתי השנתי לנספים מתקיים ביום ירושלים, ומנציח את הקשר המיוחד בין בני העדה לעיר הקדושה. השנה, תציין האוניברסיטה הפתוחה יום זה בטקס בהשתתפות סטודנטים מהתכנית לקידום יוצאי אתיופיה.

תכנית

12:30-11:00
בתכנית: עדויות של סטודנטים על המסע לארץ דרך סודן. ד"ר אבישי בן דרור, המחלקה להיסטוריה, פילוסופיה ומדעי היהדות, האוניברסיטה הפתוחה. מאתיופיה לישראל: מסע, היסטוריה, זיכרון. סיפורה האישי של סיגל קנוטופסקי, מנכ"לית "עולים ביחד". מסע ישראלי - בחזרה לאתיופיה. קטעי שירה, רודי ביינסין .