תקנות ונהלים בנושאי בחינות


מרכזי בחינה

בחינות הגמר נערכות במרכזי בחינה הפרוסים בכל רחבי הארץ. בחלק מן המועדים נפרשת מערכת מרכזי בחינה מהגליל העליון ועד אילת בדרום. במועדים אחרים הפריסה מצומצמת יותר. תכנון פריסת מרכזי הבחינה נועד לאפשר למרב הנבחנים להיבחן קרוב עד כמה שאפשר למקום מגוריהם. בדרך כלל ייעשה מאמץ להזמין כל סטודנט למרכז הבחינה הקרוב ביותר לאזור מגוריו על פי כתובתו המעודכנת.

הרשמה לבחינה וביטול הרשמה

תאריכי הבחינות של כל קורס מפורטים מדי סמסטר במערכת שאילתא, במערכת קול-האו"פ, וכן באמצעות מכתב הנשלח אל הסטודנטים כחודשיים לאחר תחילת סמסטר הסתיו וסמסטר האביב, וסמוך לתחילת סמסטר הקיץ. המכתב מכיל גם הסבר מפורט על תהליך ההרשמה לבחינה.

מומלץ להירשם לבחינה מוקדם ככל האפשר.

הרשמה לבחינת הגמר

ביטול הרשמה לבחינת הגמר

התייצבות לבחינה

אישור אקדמי להיבחן שיינתן מעבר לכללי הזכאות הרגילים, אינו פוטר מתשלום עבור הרשמה לכל בחינה נוספת מעבר לשתי ההרשמות שבמסגרת הזכאות.

מועדי סגירת הרשמה וביטול הרשמה לבחינה

ההרשמה לבחינה נפתחת עם פרסום מועדי הבחינה לסמסטר.

מועדי סגירת ההרשמה לבחינה או ביטול הרשמה לבחינה מפורטים בטבלה שלהלן.
שימו לב: ערבי חג, חול המועד, ימי שישי ויום הבחינה לא ייספרו במניין הימים.

התאריך האחרון להרשמה לבחינה ולביטול הרשמה לבחינה בכל מועד בחינה, מפורטים עם פתיחת ההרשמה לבחינה במערכת שאילתא, קול האו"פ, ומוקד הפניות.

  מועדים שבהם ההרשמה סגורה מועדים שבהם לא ניתן לבטל הרשמה הערות
בחינה בתנאים רגילים שלושה ימי עבודה לפני יום הבחינה שני ימי עבודה לפני יום הבחינה (*) ראו דוגמה להלן
בחינה בתנאים מיוחדים/מתואמים שמונה ימי עבודה לפני יום הבחינה שני ימי עבודה לפני יום הבחינה  
בחינה בחו"ל חודש ימים לפני יום הבחינה שלושה ימי עבודה לפני יום הבחינה  

(*) דוגמה לבחינה בתנאים רגילים:

יום הבחינה מועד אחרון להרשמה לבחינה מועד אחרון לביטול הרשמה לבחינה
ב יום ג בשבוע שלפני יום הבחינה יום ד בשבוע שלפני יום הבחינה
ג יום ד בשבוע שלפני יום הבחינה יום ה בשבוע שלפני יום הבחינה
ה יום א בשבוע שבו מתקיימת הבחינה יום ב בשבוע שבו מתקיימת הבחינה

הכללים הנ"ל אינם חלים על קורסי אנגלית A-E.

הזמנה לבחינה

האוניברסיטה הפתוחה שולחת את ההזמנות למועד המבוקש כחודש לפני מועד הבחינה. אם הסטודנט לא קיבל הזמנה עד שבועיים לפני מועד הבחינה, עליו לבדוק את פרטי ההרשמה שלו במערכת שאילתא או בקול-האו"פ, אם לא מצא תשובה במערכות התקשורת האלה, עליו לפנות למוקד הפניות והמידע או במכתב דחוף או בפקס למרכז ההישגים הלימודיים.

ההזמנה לבחינה מפרטת את מועד הבחינה, את שעת ההתחלה, את מיקום מרכז הבחינה וכיצד להגיע אליו, וכן הנחיות מפורטות לקראת הבחינה, הכוללות פירוט של חומר העזר המותר בשימוש במשך הבחינה. אם מסיבה כלשהי מעוניין הסטודנט להיבחן במרכז בחינה אחר מהמצוין על גבי ההזמנה לבחינה, עליו לפנות מוקדם ככל האפשר למערכת שאילתא או למוקד הפניות והמידע, ובמידת האפשר ייענה בחיוב.

הזדהות בבחינת הגמר

הסטודנטים חייבים להגיע לבחינה עם מכתב ההזמנה לבחינה. יש להגיע אך ורק למרכז הבחינה המופיע בהזמנה לבחינה ועם תעודת סטודנט תקפה של האוניברסיטה הפתוחה. תעודת הסטודנט הינה התעודה היחידה באמצעותה ניתן להזדהות בבחינות הגמר.

סטודנטים שלא הסדירו את הפקת תעודת הסטודנט שלהם, צפויים לחסימה בקבלת שירותים, לרבות חסימת האפשרות להיבחן.

תוספת זמן בבחינה

סטודנט שלמד את לימודיו התיכוניים בישראל, אך למד בבית ספר תיכון ששפת הלימודים בו לא הייתה עברית, או עולה חדש, שהתחיל את לימודיו באוניברסיטה הפתוחה עד שנתיים וחצי מיום עלייתו ארצה, יוכל לקבל תוספת זמן של חצי שעה בבחינת הגמר בחמשת הקורסים הראשונים שבהם ייבחן באוניברסיטה הפתוחה. יש לפנות בבקשה בכתב בצירוף האישורים המתאימים עד חודש וחצי לפני מועד הבחינה (תעודת בגרות או אישור ממנהל בית הספר או תעודת עולה) למרכז ההישגים הלימודיים. תוספת זמן זו אינה ניתנת בבחינות גמר בקורסי אנגלית כשפה זרה (רמות A-E).

תנאי בחינה מיוחדים

סטודנטים שמסיבות בריאותיות או בשל מגבלה אחרת אינם יכולים להיבחן בתנאי הבחינה הרגילים, מתבקשים לפנות בכתב לדיקן הסטודנטים וייעשה מאמץ למצוא עבורם פתרון נאות. הפניות חייבות להיות מלוות באישורים מתאימים (רפואיים וכדו'), והן חייבות להגיע אל מזכירות דיקן הסטודנטים לא יאוחר מחודש לפני מועד הבחינה הראשונה של הסטודנט.

סטודנטים בעלי לקויות למידה: סטודנטים אלה מתבקשים לפנות בכתב למערך הייעוץ האקדמי וההדרכה בלמידה. הפניות חייבות להיות מלוות באבחונים מלאים ולהגיע מוקדם ככל האפשר (ראו באתר לסטודנטים בעלי לקויות למידה).

סטודנטים הלומדים בחו"ל: לסטודנטים אלה קיים הסדר מיוחד לקיום הבחינות בנציגויות הדיפלומטיות של ישראל בחו"ל (ראו גם כאן).

תשלום במקרה של אי-התייצבות לבחינה: סטודנטים הזכאים לתנאי בחינה מיוחדים/מתואמים וסטודנטים בחו"ל שלא יבטלו בזמן את הרשמתם ולא יופיעו לבחינה, יחויבו בתשלום בהתאם למפורט בפרק הרשמה.

תוצאות בחינה

האוניברסיטה הפתוחה תשתדל למסור לכל סטודנט את תוצאות הבחינה תוך עשרים וחמישה ימים ממועדה. ציוני בחינות לא יימסרו בשיחת טלפון, אך יש אפשרות לקבלם במערכת שאילתא או בקול-האו"פ. לאחר עשרים וחמישה ימים ממועד הבחינה, אם לא קיבל הסטודנט הודעה על תוצאותיה, יוכל לפנות למוקד הפניות לבירור. אם לא עמד הסטודנט בכל הדרישות הלימודיות בקורס, לא יקבל נקודות זכות בקורס, גם אם עמד בהצלחה בבחינת הגמר (הדרישות הלימודיות מפורטות בחוברת הקורס).

קבלת תצלום של מחברת בחינה

סטודנט שרוצה לעיין בבחינתו או לערער עליה יוכל לקבל, במרבית הקורסים, תצלום של מחברת הבחינה, וזאת עד חמישה שבועות מיום הפקת ההודעה על ציון הבחינה ותמורת תשלום לכיסוי עלויות. שירות זה ניתן גם באמצעות מערכת שאילתא, קול-האו"פ או מוקד הפניות והמידע.

ערעור על תוצאות בחינה

סטודנט המעוניין לערער על תוצאות בחינה, יגיש ערעור מנומק היטב למרכז ההישגים הלימודיים על גבי טופס ערעור, עד חמישה שבועות מיום הפקת ההודעה על ציון הבחינה (יש לקבל קודם לכן צילום של מחברת הבחינה). בבקשת הערעור יצוין מספר האסמכתא הרשום על גבי ההודעה, שהוא מספר מחברת הבחינה. נוהל הערעור מתואר כאן. ערעור שאינו מנומק לא ייבדק.


הערה1 סטודנטים בעלי זכאות להיבחן שאינם רשומים לקורס בסמסטר השוטף, יכולים, בדרך-כלל, להצטרף למפגשי ההנחיה של הסמסטר השוטף, ו/או לבקר באתר הקורס ברשת האינטרנט. את ההשתתפות במפגשי ההנחיה יש לתאם עם מרכז ההוראה. כמו כן, כדאי לברר עם מרכז ההוראה באילו מן האמצעים הלימודיים של הסמסטר השוטף אפשר ומומלץ להיעזר כחלק מתהליך ההתכוננות לבחינה.