חשיפה » מאמרים » פוטותרפיה: טיפול בעזרת צילום

פוטותרפיה: טיפול בעזרת צילום

חשבתם פעם אילו סודות חושפות התמונות בעמוד הפייסבוק שלכם? טיפול בפוטותרפיה משתמש בצילום ככלי טיפולי מחולל שינוי, שבו תמונה שווה הרבה יותר מאלף מילים. כך פועלת השיטה.

השילוב בין צילום לבריאות הנפש החל להתפתח כבר במהלך המאה ה-19, פחות מעשור לאחר המצאת הצילום.

מאז עברה שיטת הטיפול התפתחויות רבות, וכיום מגוון אנשי טיפול וחינוך בעלי גישות שונות משתמשים בכלי הצילומי לצורך עבודתם הפרטנית והקבוצתית.

הצילום ככלי טיפולי מסייע בעקיפת הגנות, ביצירת תקשורת לא מילולית ובהגברת תחושת השליטה של המטופל. "ויזואליות מסקרנת אנשים", אומרת בוצר. "בימינו הצילום זמין, נגיש וקומוניקטיבי יותר. הדגש בטיפול הפוטותרפי הוא על התהליך, על התוצאה בחדר הטיפול ובמציאות עצמה. מתוך התבוננות בתצלומים המטופל יכול להעלות חלקים מסיפור חייו ומתחושותיו המודעות והלא מודעות. תמונה מצולמת היא גירוי ויזואלי שבאמצעותו מטופל יכול לספר סיפורים המובילים לתובנות חדשות".

להמשך קריאה: בריאות / פוטותרפיה, טיפול בעזרת צילום