יועץ בכיר מרכז קורסי תסריטאות ומנחה

צביקה קרצנר

קרצנר צביקה

תסריטאי, מבכירי התסריטאים בארץ
התסריטאי של הסדרה המצליחה "כתב פלילי" בערוץ הראשון. זכה בפרס המרצה המצטיין מטעם ה־BIARTS לשנת 2001. כתב יותר מ־50 תסריטים לסרטי קולנוע וסדרות ושימש כתסריטאי ראשי בכמה סדרות מקור. בין עבודותיו: "שתי אצבעות מצידון", "טיפול נמרץ", "זהו זה", "רחוב סומסום" ועוד. משמש כיועץ אמנותי של קרן הקולנוע הישראלי וקרן תל-אביב לאומניות.

התמחות מקצועית בכתיבת תסריטים עלילתיים

תוכנית לימודים חד-שנתית, לימודי ערב

מטרת התוכנית

במסגרת התוכנית ילמדו הסטודנטים באופן מעמיק את מקצועות כתיבת התסריט לקולנוע, לסדרות טלוויזיה ולניו מדיה. התוכנית תכשיר את הסטודנטים בתחומי פיתוח התסריט בדיסציפלינות השונות, ותַקְנֶה להם כלים מתאימים, תוך התוודעות למבע הקולנועי, לימוד ותירגול של פורמטים טלוויזיוניים, שיווק תסריטים, וכן פיתוח דמויות ודיאלוגים.

תוכנית הלימודים תסריטאות לקולנוע, טלוויזיה ולניו מדיה כוללת 3 נושאי התמחות מרכזיים:
  • כתיבה לקולנוע, לסדרות טלוויזיה ולניו מדיה (תסריטאות)
  • מבע קולנועי וכתיבת פרוזה
  • פיתוח פורמטים בתחום הטלוויזיה
  • לקראת סיום הלימודים- ליווי והנחיה אישית בכתיבת תסריט הגמר
  • סיוע בהדפסת תסריט הגמר במסגרת שיתוף הפעולה של בית הספר עם בית ההוצאה לאור של האוניברסיטה הפתוחה

קהל היעד

התוכנית מיועדת לכל אדם שרוצה להפוך כישרון, עניין ואינטואיטיביות יצירתית למקצוע יישומי, משפיע ונדרש, וכן לאנשים יצירתיים המעוניינים בהתמחות מקצועית ברמה גבוהה, ומבקשים לעבוד כתסריטאים, כעורכי תוכן, וכעורכי תסריט.

תנאי קבלה

מילוי שאלון וריאיון אישי.

משך הלימודים

כ- 290 שעות לימוד אקדמיות במשך שמונה חודשי לימוד. הלימודים יתקיימו פעמיים בשבוע בסמסטר א' ופעם בשבוע בסמסטר ב' בשעות הערב 17:15- 21:30.
בנוסף נדרשים הסטודנטים לבצע מטלות ותירגולים מחוץ לשעות הלימודים, ולהגיש פרויקט מסכם כנדרש.

במה עובדים עם סיום הלימודים?

בוגרי תסריטאות משתלבים במגוון תחומי עיסוק ומקצועות מבוקשים :
  • השתלבות כתסריטאים בחברות הפקה
  • כתיבת תסריטים לסדרות טלוויזיה ולסרטי קולנוע עבור אולפנים
  • כתיבת תסריטים לסדרות רשת
  • פיתוח פורמטים טלוויזיוניים חדשים עבור חברות מדיה חדשה
  • כתיבת תסריטים עבור אתרי אינטרנט ומדיה
  • כתיבת סדרות ילדים ונוער

שילוב לימודי תעודה עם לימודי תואר ראשון

לימודי התעודה בתכנית הלימודים לימודי תסריטאות לקולנוע, לטלוויזיה ולניו מדיה מקנים נקודות זכות לשילוב או להמשך לימודים לתואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה במסגרת הלימודים האקדמיים. הסטודנטים שלומדים גם במסלול האקדמי וגם במסלולים המקצועיים מקבלים הנחה בשכר הלימוד ללימודי התעודה.

למידע נוסף בדף "לימודי תעודה + B.A.

ויועץ לימודים יחזור אליך בהקדם