מירב » מאמרים » הגינון הטיפולי: תמונה מהשטח

קורס גינון טיפולי

הגינון הטיפולי: תמונה מהשטח

תעצמו עיניים ותדמיינו את התמונה הבאה:

רגבי אדמה חומים-כהים, הפוכים, לחים ומדושנים.

גם הילדים - ידיהם, פניהם ובגדיהם מוכתמים באדמה חומה-כהה.
הם סתורי שער ובגדים, לחים ומלוכלכים, אבל מדושנים - הסיפוק ממלא אותם, האנרגיה שהשקיעו נסכה בהם כוחות נפש.

בתוך האדמה טמונות הפקעות, מוסתרות מעין כל רואה.
זה הסוד שלהם ושל המטפל.
ביחד הם הפכו את האדמה, סילקו אבנים, עשבים שוטים ופסולת, חפרו גומות, טמנו פקעות, כיסו באדמה והשקו.
עכשיו הם מלאים ציפייה, דרוכים לקראת הרגע הגדול שבו יפציעו גבעולים רכים מתוך האדמה, ויצמחו לפרחים הדורים.
כשהם עומדים כך, סביב הערוגות, קשובים להנחיותיו של המטפל, קשה להכיר בהם את הילדים ההיפר-אקטיביים שמתקשים לשבת בכיתה יותר מחמש דקות רצופות, וכל ניסיון לרסן את התנהגותם עולה בתוהו.
כאן - הלימוד הוא פעילות מאתגרת, הסקרנות הטבעית שבהם מוצאת לה ביטוי בד בבד עם היצירתיות, ואת התנועה המתמדת שלהם - קולטת אליה האדמה באהבה.

אין כאן מסגרת של ארבעה קירות וגם אין תחושת המחנק הנלווית אליה.
אוויר צח ממלא את ריאותיהם של הילדים, שמים כחולים פרושים מעליהם, ריח אדמה עולה באפם והידיים המחוספסות מעבודה מעידות על עשייה ועל עמל.

הילדים האלה מחוברים אל הטבע - הטבעי והבלתי אמצעי.

כן ירבו החיבורים לטבע ובל נזנח אותם לטובת תחומי הדעת הקשורים בטכנולוגיה ובכלכלה.

מס' הקורס: 84184