קורס פילוסופיה ותיאוריה סינית

הקורס פורס תמונה ראשונית ומקיפה של התיאוריה והפילוסופיה של הרפואה הסינית - מקורותיהן בכתבים העתיקים, והתפתחות הרפואה הסינית לדורותיה, עד התקופה המודרנית. מתוך לימוד מעמיק של מושגי יסוד חשובים בפילוסופיה הסינית, כמו יין ויאנג, דאואיזם וצ'י, נסביר תהליכים שהם עמודי התווך של התפיסה הסינית לגבי האנרגטיקה של תהליכים בגוף: עיבוד וייצור חומרים, ותיפקודם של איברים ומערכות פנימיות.

קהל היעד

הקורס מיועד לסטודנטים הלומדים בשנה א' רפואה סינית, שיאצו, טווינה ונטורופתיה, וכן לכל מי שחפץ להעשיר את עולמו בהבנת הפילוסופיה המרתקת של הרפואה הסינית.

משך הקורס

הקורס נלמד בהיקף של 106 שעות לימוד.

תוכנית הלימודים

• ההיסטוריה של הרפואה הסינית - היכרות עם הכתבים העתיקים
  • דאו - האחד
  • YIN YANG - תיאוריה וכתבים
  • HEAVEN-MAN-EARTH - תיאוריה וכתבים
  • ארבע העונות - ארבעת הכיוונים
  • חמשת האלמנטים
  • מעגלי האנרגיה - יחסים בין האלמנטים + השעון הסיני

אישור

המסיימים את הקורס יקבלו אישור על לימודיהם מטעם מירב - בית הספר לרפואה משלימה מבית לימודי החוץ של האוניברסיטה הפתוחה.

ויועץ לימודים יחזור אליך בהקדם