קורס פילוסופיה לרפואה טבעית

הקורס פילוסופיה לרפואה טבעית מציג את תפיסת העולם של הטיפול הנטורופתי. במסגרתו נלמד לעומק על השילוב בין גוף לנפש כמכלול הוליסטי של האדם, והסטודנטים ייחשפו למיגוון שיטות הטיפול המשמשות את הנטורופת. כלי מרכזי בטיפול בנטורופתיה הוא התישאול, אותו ילמדו הסטודנטים בהרחבה במסגרת הקורס, ונוסף על כך הם ייחשפו לסיטואציות טיפוליות ולשיקולים המובאים בחשבון במסגרת הטיפול. נושאים מרכזיים נוספים הנלמדים בקורס הם: ההקשבה כמכשיר טיפולי, מיקצב ביולוגי, אחריות המטופל להחלמתו-שלו, וייחודו של מקצוע הנטורופתיה כחלק מסוגי הטיפול השונים הקיימים בשוק.

תוכנית הלימודים

• ההיסטוריה של הנטורופתיה ועקרונותיה - שיטות הטיפול הנטורופתי
  • משולש תהליכי החיים
  • טוקסינים - דרכי כניסה ויציאה
  • סטרס ודרכי ההתמודדות איתו
  • טיפול ברפואה טבעית
  • דרכי אבחנה ותישאול
  • שיטות טיפול ברפואה טבעית ואתיקה
  • הנחיה לאורח חיים בריא
  • תיאוריות בתפיסת העולם ברפואה המשלימה

קהל היעד

הקורס מיועד לתלמידי שנה א' בנטורופתיה ורפואה סינית, וכן לכל מי שמעוניין להרחיב את הדעת ולהבין את עקרונות הרפואה הטבעית.

משך הקורס

הקורס נלמד בהיקף של 48 שעות לימוד.

אישור

המסיימים את הקורס יקבלו אישור על לימודיהם מטעם מירב - בית הספר לרפואה משלימה מבית לימודי החוץ של האוניברסיטה הפתוחה.

ויועץ לימודים יחזור אליך בהקדם