טקס מצטיינים - אקדמיה בתיכון

האוניברסיטה הפתוחה גאה בתלמידי התיכון המצטיינים  שלומדים במסגרת "אקדמיה בתיכון" ומברכת את 216 מצטייני התכנית.
ביום רביעי, יא בתמוז תשע"ז, 5 ביולי 2017 יתקיים טקס חגיגי שבו משרד החינוך יעניק תעודות הצטיינות ומלגות ל-216 תלמידי תיכון מכל רחבי הארץ. אשר הצטיינו בלימודיהם האקדמיים.
הטקס יתקיים בקריית האוניברסיטה הפתוחה רעננה. בטקס יברכו את התלמידים: פרופ' קובי מצר, נשיא האוניברסיטה הפתוחה, פרופ' חיים סעדון, דיקן הלימודים האקדמיים, באוניברסיטה הפתוחה, ומר מנחם נדלר, מנהל האגף לתלמידים מחוננים ומצטיינים, משרד החינוך.

במהלך הטקס פרופ' צחי וייס, המחלקה לספרות, ללשון ולאמנויות, האוניברסיטה הפתוחה
יתן הרצאה בנושא: "שתה אדם ולא אכל דומה כמו שאכל ולא שתה" - כמה הערות על האוכל ביצירתו של ש"י עגנון.

תכנית ה"אקדמיה בתיכון" מופעלת החל משנת הלימודים תשע"ג (2013) על ידי משרד החינוך בשיתוף עם האוניברסיטה הפתוחה.
"אקדמיה בתיכון" היא תוכנית ייחודית המיועדת לתלמידי תיכון המעוניינים ללמוד לימודים אקדמיים, ולהרחיב את אופקיהם. ההשתתפות בתכנית היא באישור בית הספר ובליווי צמוד של רכז התכנית בבית הספר.
המרת בגרויות - משרד החינוך קבע 15 מקצועות לימוד שבהם התלמידים יכולים להמיר מקצוע בגרות במקבץ קורסים אקדמיים של האוניברסיטה הפתוחה.
צבירת קרדיט אקדמי לקראת תואר - הקרדיט (נקודות הזכות; נ"ז) שייצבר במסגרת קורסי ההמרה יהיה חלק מהתואר האקדמי שלקראתו לומד התלמיד.
דחיית שרות: מתחילת הפעלת התכנית ועד היום אושרו כ- 150 בקשות לדחיות שרות לתלמידים שצברו מחצית מהתואר.

מצטייני נשיא 2017: מתוך 181 מצטייני נשיא לתואר ראשון, 20 מצטיינים הם סטודנטים תלמידי תיכון.

באוניברסיטה הפתוחה לומדים עוד תלמידי תיכון וצעירים מתחת לגיל 18  גם לא במסגרת תכנית האקדמיה בתיכון.

מאז החלה תכנית האקדמיה בתיכון גדל מספר תלמידי התיכון הלומדים באוניברסיטה הפתוחה.