יום האישה הבינלאומי באו"פ
אנו מציינים את יום האישה באוניברסיטה הפתוחה ומציגים לכם שלוש נשים מעוררות השראה המנהלות שלושה קמפוסים באו"פ ואת התשובות שלהן לשלוש שאלות בנושא עוצמה נשית:
🔵 ד"ר דיתה קליינמן, מנהלת קמפוס באר שבע ומרכזי הלימוד במרחב דרום. נשואה, אם לשלושה, סבתא לשישה נכדים ואוהבת מאוד לטייל בארץ וברחבי העולם.
 מהי עוצמה נשית עבורך?
עוצמה נשית עבורי היא הידיעה שאני יכולה לבחור בכל מה שמתאים לי וטוב לי, להכיר בערך עצמי כאדם וכאישה, ולהיות מי שאני . עוצמה נשית בניהול היא להציב מטרות ולהשיג אותן על הצד הטוב ביותר.
 מה את מאחלת לנשים בישראל וגם לעצמך לקראת יום האישה?
אני מאחלת לנשים בישראל שכל אחת תוכל להגשים את עצמה, ושנצליח לשבור את תקרת הזכוכית.
 איזה שינוי ביחס לנשים היית רוצה לראות מתקיים ומתגשם עד יום האישה הבא?
שוויון הזדמנויות בקבלה לתפקידי מפתח במשק הפרטי והציבורי וייצוג נשי משמעותי בכל התחומים. משכורות שוות לנשים ולגברים העובדים בתפקידים מקבילים.
🔵 אסנת גץ, מנהלת קמפוס חיפה ומרכזי לימוד נוספים בצפון הארץ. מתגוררת בחיפה, נשואה למנחם (מנ"כל חברת היי-טק) ואם לארבעה. עובדת מעל ל-20 שנה באוניברסיטה הפתוחה במגוון תפקידים: מנחה, יועצת ללימודים אקדמיים, מדריכה בלמידה ואף מרכזת הוראה במחלקה לניהול וכלכלה.
 מהי עוצמה נשית עבורך?
עוצמה נשית בניהול עבורי היא היכולת להניע אנשים תוך תבונה ורגישות. הובלה מתוך ידע ומקצועיות.
 מה את מאחלת לנשים בישראל וגם לעצמך לקראת יום האישה?
מאחלת לעצמי ולנשים בישראל להשכיל למצוא את האיזונים הנכונים במעגלי החיים השונים – קריירה, משפחה ופנאי, תוך הרגשת שלמות עם כל מה שאנו עושות, והכי חשוב לא לשכוח את עצמנו בדרך.
 איזה שינוי ביחס לנשים היית רוצה לראות מתקיים ומתגשם עד יום האישה הבא?
מאחלת לחברה האנושית שלא יהיה צורך לציין את יום האישה, שכן השוויון יהיה מובן מאליו.
🔵 אגדיר (איינה) גמיל אבו זרקא, מנהלת קמפוס האוניברסיטה הפתוחה בואדי ערה שבגבעת חביבה ואחת הממונות באו"פ בנושא מניעת הטרדות מיניות. מכפר ערערה, אשתו של עדנאן ואמא של זינה חסן וימאם.
 מהי עוצמה נשית עבורך?
היכולת של האשה להבין, לקבל, לשתף, לתמוך ולחבר בין כל המעגלים הסובבים אותה תוך כדי אמונה בעצמה, בכוחה וסולם הערכים שהיא גדלה עליהם!
 מה את מאחלת לנשים בישראל וגם לעצמך לקראת יום האישה?
אני מאחלת לכל הנשים שיזכו לאהבה והערכה שמגיעה להן!
 איזה שינוי ביחס לנשים היית רוצה לראות מתקיים ומתגשם עד יום האישה הבא?
הייתי רוצה לראות שנשנים ממשיכות להלחם עבור קיומן תוך כדי אמונה שהיא מקור לחוכמה ועוצמה לחברה ולעולם כולו.