/tafnit/articles/art
תפנית » מאמרים » מבט על ארגונים לומדים - יש תפנית

מבט על ארגונים לומדים - יש תפנית

תפנית - בית הספר למנהלים ופיננסים פיתח ויישם השנה תכניות הדרכה למגזר העסקי והציבורי. על שלוש מהן בחרנו להרחיב.

חברת נשר מפעלי מלט ישראליים בע"מ, יצרנית המלט היחידה בישראל וחברה מובילה בענף הבנייה הישראלי, בחרה בתפנית - בית הספר למנהלים ופיננסים להפעלת תכנית פיתוח מנהלים, בדגש על העשרת הידע האקדמי של מנהליה. הקורס מתקיים בקמפוס האוניברסיטה הפתוחה ברעננה ובכך מתאפשר למשתתפים ליהנות מסביבת למידה מתקדמת ונגישה. המשתתפים מגיעים מתחומי ניהול שונים: חשבים, מנהלי מחלקות טכניות ומנהלים אדמיניסטרטיביים, ולצד השבחת היכולות הניהוליות והמקצועיות, יוצרת השתתפותם בתכנית גם שפה ארגונית משותפת ובסיס ידע אחיד.

תכנית הלימודים נבנתה כך שתיתן מענה בשלושה תחומים: העשרת הידע בנושאים ניהוליים עדכניים, הרחבה של המיומנויות והכלים הניהוליים ופיתוח והעצמת המשתתפים. הנושאים המרכזיים הנלמדים הם מנהיגות והשפעה, מיומנויות ניהול, ניהול פיננסי, קבלת החלטות, ניהול ותכנון אסטרטגיים, ניהול שינויים בארגון, שירות ,שיווק, מודיעין עסקי וניהול הידע והלמידה הארגונית. הלימודים בקורס משלבים סדנות לפיתוח מיומנויות אישיות ושיטות לימוד מגוונות.

ניהול בכיר בתעשייה - התעשייה האווירית לישראל הוא קורס בניהולו האקדמי של ד"ר אריה נחמיאס ובהנחייתה המקצועית של ד"ר הילה הופשטטר. הקורס מתקיים במסגרת "מהות - הדרכה ותיעוד של מפעלי התעשייה האווירית" והוא חשוב ויוקרתי עבור משתתפיו ועבור הנהלת תע"א.

בקורס משתתפים כ-30 מנהלים ממפעלים שונים בתעשייה האווירית והושקעו בו תשומות רבות בבניית תכנית ההדרכה ובהתאמת צוות המנחים ושיטות הלמידה לצורכי הארגון ולמשתתפים עצמם. בין היתר, הקורס מתוקשב במטרה לאפשר למשתתפים לעבור על חומרי הלימוד והעשרת הידע מעבר לכותלי הכיתה.

קורס ניהול פרויקטים נועד להשביח את יכולותיהם המקצועיות והאישיות של המשתתפים, ונלמדות בו חטיבות לימוד בתחומי ידע מגוונים: גישות ניהוליות, ניהול הייצור והתפעול, ניהול פרויקטים, מיומנויות ניהול, פיננסים ושוק ההון.

ניהול פרויקטים - שירות בתי הסוהר, קורס שהסתיים בימים אלו בקריית האוניברסיטה הפתוחה ברעננה. בקורס השתתפו כ-20 מפקדים בכירים, העוסקים בתחומי עשייה מגוונים בשירות.

הקורס נועד להקנות ידע תאורטי ויישומי מן השורה הראשונה למפקדים האחראים על פרויקטים רחבי היקף ומרובי ממשקים, בעלי השכלה אקדמית ובוגרי קורסי ניהול. ריכז את הקורס ד"ר אבינועם בן אריה, יועץ ומנחה בארגונים בתחומי ניהול פרויקטים, שיווק והנדסת ייצור, ואחראי תחום ניהול פרויקטים ב"תפנית".

במהלך הקורס שולבו מרצים אורחים מתחומים שונים, המשתתפים נעזרו בספרות מקצועית עדכנית ובקובץ מאמרים שנערך עבורם על-ידי "תפנית". נציב שירות בתי הסוהר, רב גונדר בני קניאק, כיבד את המשתתפים בנוכחותו בטקס סיום הקורס ובהצגת פרויקט הגמר.