לברוא את עדן מחדש: משפחת האדם בעידן השיבוט וההנדסה הגנטית

לי מ' סילבר

 

 

קטלוג


38780

 

האם אישה יכולה ללדת את תאומתה הזהה? האם לילד יכולות להיות שתי אמהות גנטיות? האם גבר יכול להרות? האם הורים יכולים לבחור לא רק את התכונות הגופניות של ילדיהם לעתיד אלא גם אישיות וכשרונות? האם תוביל השבחה גנטית בסופו של דבר לשליטתה של "אליטה גנטית" בעולם חדש מופלא מצמרר יותר מהעולם שראה האקסלי בעיני רוחו?

 

לברוא את עדן מחדש בוחן בדרך מרתקת ומתוך אופטימיות זהירה את ההתפתחויות המדעיות, שיאפשרו לנו להנדס חיים בדרכים שלא יכולנו להעלות בדעתנו רק לפני שנים אחדות - לאמתו של דבר, בדרכים הרבה יותר מרחיקות לכת משיבוט. בשפה ברורה, כובשת ונגישה, מסיר לי מ' סילבר, מדען בעל שם ופרופסור באוניברסיטת פרינסטון, את מעטה המסתורין האופף את הטכנולוגיות החדשות, המלהיבות והמפחידות הללו, מסלק הצידה ביעילות דעות קדומות ותפיסות מוטעות, ובה-בעת בוחן בדרך משכנעת את הסוגיות האתיות העמוקות שעלינו לברר לעצמנו. ומעל לכל, הוא מזכיר לנו שהכמיהה להביא ילדים לעולם ולהעניק להם את כל היתרונות האפשריים בחיים היא כוח ייחודי ורב עוצמה - כוח, כך הוא סבור, שיגבר על כל הניסיונות הפוליטיים והחברתיים לבלום את השימוש בטכנולוגיות גנטיות בתהליך הרבייה.

 

לי מ' סילבר הוא פרופסור באוניברסיטת פרינסטון במחלקות לביולוגיה מולקולרית, אקולוגיה וביולוגיה אבולוציונית, ובתוכנית במדעי המוח. הוא עוסק במחקרים בגנטיקה, אבולוציה, רבייה וביולוגיה התפתחותית, וכיום הוא מתמקד בגנטיקה התנהגותית. פרופסור סילבר מרבה להרצות בנושא ההשפעה החברתית של הביוטכנולוגיה, תוך שימת דגש בשימוש בטכנולוגיות גנטיות בתהליך הרבייה. הוא גם חבר באגודה האמריקנית לקידום המדע.

 

"מעורר מחשבה... מטריד... אין שאלה שהיא דמיונית מדי, רחוקה מדי או אבסורדית מדי לסילבר... הוא משתעשע אפילו ברעיונות הפרועים והספקולטיביים ביותר, מאחר - שכפי שהוא טוען בצורה משכנעת - העתיד כבר כאן."

 

מוסף הספרים של הניו יורק טיימס