לדף הבית
לימודים באוניברסיטה הפתוחה


לימוד קורסים באוניברסיטה אחרת במהלך הלימודים באוניברסיטה הפתוחה

 

סטודנטים שילמדו קורסים באוניברסיטה אחרת במהלך לימודיהם באוניברסיטה הפתוחה יוכלו להגיש בקשה לוועדה להכרה בלימודים קודמים כמקובל, אך הכרה זו אינה מובטחת.

 

מי שמבקשים להבטיח אישור מראש, יכולים לפנות לוועדה לאישור תכניות לימודים, רצוי לאחר שיקבלו ייעוץ מאיש סגל בתחום. הוועדה לאישור תכניות לימודים תדון בבקשה מנומקת לאישור לימוד קורס (או קורסים) באוניברסיטה אחרת. בדרך-כלל הוועדה לא תאשר לימוד קורס מסוים באוניברסיטה אחרת אם קורס מקביל לו קיים באוניברסיטה הפתוחה.

 

אותם קורסים שאושרו מראש על-ידי הוועדה לאישור תכניות לימודים, יירשמו בגיליון הציונים המלווה את תעודת הבוגר, אך הציון בהם לא ישוקלל בציון הסופי.

 

ההיקף הכולל של קורסים שיוכרו בדרך זו לא יעלה על 48 נקודות זכות, ובכל מקרה, סטודנטים יחויבו ללמוד באוניברסיטה הפתוחה קורסים בהיקף כולל של לפחות 48 נ"ז, ובהם קורסים מתקדמים בהיקף של לפחות 24 נ"ז. כמו כן, הם יחויבו לכתוב במסגרת הלימודים באוניברסיטה הפתוחה את כל העבודות הסמינריוניות ואת כל הפרויקטים הנדרשים לקראת התואר המבוקש.

 

סטודנטים המעוניינים לקבל תואר בוגר דו-חוגי של האוניברסיטה הפתוחה, יחויבו ללמוד קורסים בהיקף של לפחות 12 נ"ז (מתוך 48 נקודות הזכות הנזכרות לעיל) בכל אחד משני החוגים. לסטודנטים שלמדו לימודים קודמים מומלץ מאוד לפנות לוועדה להכרה בלימודים קודמים ולקבל חוות דעת בלתי מחייבת על היקף ההכרה המשוער, וזאת על מנת שיוכלו לתכנן בהתאם את לימודיהם.


לימודים אקדמיים חזרה לימודים אקדמיים לאתר הבית