מפגש של המרכז לחקר חדשנות בטכנולוגיות למידה ושה"ם, בנושא: מנגנוני משחוק (gamification) ומשוב לעידוד השתתפות אפקטיבית באתרי שאלות ותשובות

בני בורנפלד, המרכז האקדמי רופין
יום שני כ"ג כסלו תשע"ח, 11 דצמבר 2017 | | דרך האוניברסיטה 1, רעננה    נווט

ההרצאה תערך באולם נוידרפר, בניין הכיכר, קומה 1-אולם נוידרפר, בניין הכיכר, קומה 1-

תכנית

14:00-13:00
תקציר אתרי שאלות ותשובות קהילתיים פתוחים הינם מקור מרכזי לקבלת מידע ברשת האינטרנט. אתרים כגון Yahoo! Answers, Quora ו Stack Overflow מכילים מאות מיליוני שאלות ותשובות במגוון רחב של נושאים. מהם המנגנונים השונים באמצעותם ניתן לעודד ולכוון השתתפות רצויה? כיצד ניתן למדוד את השפעתם של המנגנונים השונים? בהרצאה זו נסקור את מנגנוני המשחוק (gamification) והמשוב השונים, במיוחד תגים (badges), שמוטמעים באתרי תוכן שיתופיים. נציג את תוצאות המחקרים בם מדדנו את השפעת התגים והמשוב על ההשתתפות וההשארות של המשתתפים. המחקרים התבססו על נתונים מאתרי השאלות והתשובות הקהילתיים:Stack Overflow ו Stack Exchange. על המרצה בני בורנפלד הינו חבר סגל במרכז האקדמי רופין. הוא מלמד ומנחה נושאי פיתוח מערכות אינטרנטיות ומובייל. המחקר שלו מתמקד במערכות מידע שיתופיות. את עבודת הדוקטורט ביצע במחלקה לניהול מידע וידע באוניברסיטת חיפה, בהנחייתו של פרופסור שיזף רפאלי. טרם הצטרפותו לאקדמיה, בני שימש במגוון תפקידי פיתוח תוכנה וניהול בענף ההייטק.