כרמל נויברגר התקבלה לתכנית קיץ במאיץ החלקיקים בCERN
אנחנו גאים בסטודנטית שלנו כרמל נויבורגר, שהתקבלה לתוכנית קיץ במאיץ החלקיקים ב CERN שבשוויץ ותשתלב שם בפרויקט מחקר שעוסק בשיפור הגלאים במאיץ החלקיקים. כרמל לומדת לימודי תואר ראשון בפיסיקה במחלקה למדעי הטבע והחיים באוניברסיטה הפתוחה.
לתוכנית הקיץ ב CERN מתקבלים 280 סטודנטים מובחרים שלומדים פיסיקה, מדעי המחשב, ומקצועות ההנדסה מ-83 מוסדות מובילים בכל העולם שעוברים בתהליך סינון קפדני ביותר – וכרמל שלנו עשתה זאת!
כרמל בת 28, נולדה בישראל ובגיל 7 עברה עם משפחה לארה"ב. מגיל 14 למדה כרמל בבית (home schooling) ולפיסיקה נחשפה רק אחרי התיכון דרך הרצאות אונליין של אוניברסיטת ברקלי. אחרי התיכון כרמל חיה כשנה בספרד וניצלה את הקירבה לשוויץ כדי לקפוץ לבקר בCERN. היא התרשמה מהחזון  ומעבודת הצוות שנדרשה כדי להקים מתקן ענק ומהמחקרים המתקדמים שנעשים שם. אז גם שמעה על תכנית הקיץ שלהם לסטודנטים וקיוותה שיום אחד תוכל ללמוד שם. כאשר חזרה לישראל, כרמל התחילה את לימודי הפיסיקה בטכניון. אחרי שנתיים עברה ללמוד באוניברסיטה הפתוחה, ולדבריה " אני מאוד אוהבת את שיטת הלימוד בפתוחה, היא מתאימה לי מאוד".
כרמל למדה אצל פרופ' איגור רכינוב בקורס "לייזרים: עקרונות ושימושים" בהצלחה רבה, ופרופ' רכינוב כתב לה מכתב המלצה לתכנית קיץ בCERN  ולתכנית קיץ במכון ויצמן למדע!