יום האישה הבינלאומי באוניברסיטה הפתוחה
לרגל יום האישה הבינלאומי 8.3.2020 ריכזנו נתונים על נשים באוניברסיטה הפתוחה:

• פרופ' מימי אייזנשטדט נשיאת האוניברסיטה הפתוחה עומד בראשה מאז אוקטובר 2018. פרופ' אייזנשטדט היא הנשיאה השנייה של האוניברסיטה הפתוחה (קדמה לה פרופ' חגית מסר-ירון בשנים 2008-2013) והיא הנשיאה היחידה מבין כלל ראשי האוניברסיטאות בישראל.
• נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, דורית בייניש היא נגידת האוניברסיטה הפתוחה ויו"ר מועצת האוניברסיטה.
• הועד המנהל של האוניברסיטה כולל 14 חברים ומתוכן 6 נשים (43%): נשיאת האוניברסיטה, פרופ' גתית קוה, השופטת (בדימוס) נילי ארד, פרופ' דניאלה גולדפרב, סוזי יוגב, פרופ' לילך שגיב. שיעור הנשים בועד המנהל של כלל האוניברסיטאות בישראל עומד על 23% (עיתון גלובס ערך מחקר השוואתי בנושא).
• בראש חמש מתוך שבע המחלקות האקדמיות באוניברסיטה עומדות נשים: פרופ' איריס שגריר ראשת המחלקה להיסטוריה פילוסופיה ומדעי היהדות; פרופ' ענבל טובי, ראשת המחלקה למדעי הטבע והחיים; פרופ' עדיה מנדלסון-מעוז, ראשת המחלקה לספרות, ללשון ולאמנויות; ד"ר דפנה הירש, ראשת המחלקה לסוציולוגיה, מדע המדינה ותקשורת; פרופ' נורית גרונאו-ביתן ראשת המחלקה לחינוך ולפסיכולוגיה.
• אחוז חברות הסגל הבכיר באוניברסיטה הפתוחה הוא הגבוה ביותר מבין האוניברסיטאות בארץ והוא גבוה מהממוצע של כלל המוסדות האקדמיים באיחוד האירופי. על פי דו"ח של מרכז המידע והמחקר של הכנסת שהתפרסם ביוני 2018, שיעור הנשים בסגל הבכיר באוניברסיטאות בארץ עומד על 30% ואילו באוניברסיטה הפתוחה הוא 46%.
• 57% מכלל סגל ההוראה באוניברסיטה הן נשים.
•  מתוך 47,000 סטודנטים לתואר ראשון ושני באוניברסיטה הפתוחה 56% הן נשים.

לקראת יום האישה הבינלאומי מתקיים אירוע מיוחד באוניברסיטה הפתוחה בשם יום המדענית" ביוזמת פרופ' גתית קוה, היועצת להוגנות מגדרית. השנה יום המדענית ייערך ב5.3.2020 בשעה 10:00. ביום זה מוצגים מחקרים של חוקרות מהאוניברסיטה. האירוע פתוח לקהל הרחב בהרשמה מראש. בסוף האירוע יוקרן הסרט: "לבנטינית, מסע בעקבות ההוגה והסופרת ז'קלין כהנוב".

להלן ההרצאות שיוצגו ב"יום המדענית":
• אנחנו והם: ההשפעה של זהות חברתית על התנהגות מקובלת - ד"ר עדי עמית, המחלקה לחינוך ולפסיכולוגיה
• קטגוריות זהות בתנועה: פוליטיקה של מדדי ההגירה באירופה - ד"ר אינה לייקין, המחלקה לסוציולוגיה, מדע המדינה ותקשורת.
• אמת, זיוף וזהות: מה אפשר ללמוד מהרשתות החברתיות - ד"ר ענת בן-דוד, המחלקה לסוציולוגיה, מדע המדינה ותקשורת.
• סוכנות שינוי: נשים אקדמאיות בתנועה האיסלמית בישראל - ד"ר סלוא עלינאת, המחלקה להיסטוריה, פילוסופיה ומדעי היהדות.
• זהויות מורכבות: תובנות ממחקריה של פרופ' סוניה רוקס - פרופ' לילך שגיב, בית הספר למנהל עסקים, האוניברסיטה העברית.