לזכרה של פרופ' סוניה רוקס ז"ל
פרופ' סוניה רוקס, חברת סגל בכיר באוניברסיטה הפתוחה, נפטרה ב – 22 במאי, 2019.
סוניה היתה מעמודי התווך של המחלקה לחינוך ולפסיכולוגיה והיא זו שייסדה את תחום הפסיכולוגיה החברתית באוניברסיטה הפתוחה. היא היתה בין חברות הסגל המוערכות ביותר באוניברסיטה, אשר כיהנה בועדות מפתח רבות ושירתה כדיקאנית הלימודים. שמה נודע בקהילה הבינלאומית כאחת החוקרות המובילות בתחום של ערכים אישיים וזהויות חברתיות. במסגרת תפקידיה הרבים באו"פ, היא ייסדה את התכנית ללימודי מ"א בפסיכולוגיה חברתית ועמדה בראשה. כמו כן, היא פיתחה את הקורסים 'הזדהות עם קבוצות' ו'פסיכולוגיה בין-תרבותית', והנחתה סטודנטים רבים ללימודי מ"א ודוקטורט.

סוניה לא רק הייתה חוקרת של ערכים, היא הייתה אדם ערכי שחינך סטודנטים ואנשי סגל לערכים ונתינה. היא הייתה אישיות ענקית ומקור השראה לכל מי שסבב אותה, וזו הייתה זכות עצומה לעבוד לצידה.

בשנים האחרונות נאבקה סוניה במחלת הסרטן בגבורה ובנחישות. האופטימיות שאפיינה אותה כאדם וכפסיכולוגית ליוותה אותה גם בזמן מחלתה והיוותה מופת עבור כולנו.
בכאב רב אנו מרכינים היום ראש לזכרה.