בדילוג על המופשט: פנינים מאוסף יוסי ודניאלה ליפשיץ

יום שלישי, כ"ז בתשרי תשע"ה, 21 באוקטובר 2014, בגלריה האוניברסיטאית
קריית האוניברסיטה הפתוחה ע"ש דורותי דה רוטשילד, דרך האוניברסיטה 1, רעננה
(הכניסה לחניה דרך צומת רעננה צפון; החניה ללא תשלום, על בסיס מקום פנוי)

הגלריה האוניברסיטאית של האוניברסיטה הפתוחה מציגה השנה סדרה של ארבע תערוכות ובהן פנינים שנבחרו בקפידה מתוך אוספים פרטיים ישראליים. התערוכה השלישית בסדרה מציגה יצירות מאוסף נועה ועוזי אגסי.

דיוקנאות מעשה ידיהם של אמנים יהודים וישראלים מהווים חלק מהותי באוסף אגסי, ובהם מתמקדת תערוכה זו. הצגתם חושפת באופן תמציתי ומרגש פרשנויות החורגות מעבר לתיעוד ריאליסטי של תווי הפנים המוכרים – והלא מוכרים – של דמויות מופת בתחום התרבות היהודית והישראלית מן המאה הקודמת והמאה הנוכחית. מרבית הדמויות המונצחות בדיוקנאות הן של אנשי רוח – ציירים, אדריכלים, משוררים וסופרים.

הוצאת היצירות מתחומו הפרטי של האספן אל חלל הגלריה הציבורי מאפשרת לעמוד על מגמות ואופני הבעה שאינם זוכים כמעט לתצוגה ולפרשנות בתערוכות מוזיאליות. באוסף זה מצויות יצירות נדירות מן המעלה הראשונה של רבי־אמנים ישראלים, "פנינים" שטרם נחשפו לעיני הציבור.

בתערוכה מוצגים רישומים וציורים מעשה ידי האמנים: רן הדרי, אביבה אורי, אביגדור אריכא, נפתלי בזם, צילה בינדר, יוסף בודקו, משה ברנשטיין, מרסל דושאן, דוד הנדלר, אוזיאש הופשטטר, יוכבד וינפלד, אריה לובין, מרדכי לבנון, פמלה לוי, אברהם נתון (נתנזון), בתיה לישנסקי, אביגדור סטימצקי, אדמונד פירסט, יאן ראוכוורגר, והרמן שטרוק.

17:45 התכנסות וכיבוד קל

דברי פתיחה:
מר עמית שטרייט, מנכ"ל האוניברסיטה הפתוחה

דברים:
עוזי אגסי, אספן

ד"ר אליק מישורי, אוצר התערוכה
מעבר לדוֹמוּת, דיוקנאות

סיום משוער בשעה 19:00

ההשתתפות ללא תשלום על בסיס הרשמה מראש
בטלפון 3337* (03-5114412) או באתר האינטרנט: www.openu.ac.il/artcollection3

התערוכה תוצג בגלריה האוניברסיטאית, בניין הכיכר, קומה -1
התערוכה תוצג בין התאריכים 30.12.14-21.10.14, ימים א-ה: 17:00-10:00, יום ו: 13:00-10:00