המכון לחקר כלכלה פוליטית וחברה
יום ראשון, י"ב בחשוון תשע"ג, 28 באוקטובר 2012
קריית האוניברסיטה הפתוחה ע"ש דורותי דה רוטשילד, דרך האוניברסיטה 1, רעננה
(הכניסה לחניה דרך צומת רעננה צפון; החניה ללא תשלום)

09:00 התכנסות ודברי ברכה:
פרופ' ענת ברנע, דיקנית למחקר, האוניברסיטה הפתוחה
פרופ' אביעד בר-חיים, ראש המכון לחקר מדיניות, כלכלה פוליטית וחברה, האוניברסיטה הפתוחה

10:00 מושב פתיחה:
פרופ' חגית מסר-ירון, נשיאת האוניברסיטה הפתוחה - אתגרים וסיכונים בעיצוב מדיניות מדעית.
Prof. Hagit Messer-Yaron, President of the Open University of Israel - Challenges and Opportunities in Structuring and Implementing Science Policy.

11:00 מושב ראשון: סיכונים וחוסר ודאות בעיצוב מדיניות סביבתית - מדע, ממשל וקבלת החלטות
מנחה: ד"ר אור קרסין

פרופ' אורן פרז, הפקולטה למשפטים אוניברסיטת בר־אילן - מדע, פוליטיקה ורגולציה טרנס־לאומית: מיסודה של סמכות אפיסטמית.
Prof. Oren Perez, Faculty of Law, Bar-Ilan University - Science, Politics and Transnational Regulation: the Institutionalization of Epistemic Authority.

פרופ' נדב דוידוביץ', המחלקה לניהול מערכות בריאות, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב - ידע מומחים מול ידע מקומי: הערכת הסיכונים הבריאותיים של אזור התעשייה רמת חובב.
Prof. Nadav Davidovitch, Faculty of Health Sciences, Ben-Gurion University - Expert Knowledge vs. Local knowledge- Assessing the Health Risks from Ramat Hovav Industrial Zone.

ד"ר אור קרסין, המחלקה לסוציולוגיה ומדע המדינה, האוניברסיטה הפתוחה - ניהול סיכונים באמצעות קרנות בין-לאומיות לשינוי אקלים: היבטים מוסדיים.
Dr. Orr Karassin, Department of Sociology, Political Science and Communication, Open University - Institutional Aspects of Risk Management by International Climate Change Funds.

13:00 הפסקה וארוחת צהריים

14:00 שולחן עגול: "מטה-מדיניות וניהול סיכונים" - מנחה: פרופ' אביעד בר-חיים

פרופ' יורם קירש, המחלקה למדעי הטבע והחיים, האוניברסיטה הפתוחה - המקרה של הקצאת משאבים למחקר טהור עתיר-הון מנקודת מבט חברתית וכלכלית.
Prof. Yoram Kirsh, Department of Natural Sciences, Open University - The case of allocating resources to capital intensive pure research: Social and economic viewpoints.

מתדיינים: פרופ' יצחק דותן, המחלקה למדעי הטבע והחיים; ד"ר גל לוי, המחלקה לסוציולוגיה, מדע המדינה ותקשורת, האוניברסיטה הפתוחה

15:30 מושב שני: מדיניות וצדק חברתי. מנחה: ד"ר מרדכי שורץ

פרופ' אלעזר וינריב, המחלקה להיסטוריה, פילוסופיה ומדעי היהדות, האוניברסיטה הפתוחה - מחשבות על שוויון.
Prof. Elazar Weinryb, Department of History, Philosophy and Jewish studies - Some Thoughts about Equality.

פרופ' אביבה גבע, המחלקה לניהול ולכלכלה, האוניברסיטה הפתוחה - תפיסת הצדק של עולם העסקים.
Prof. Aviva Geva, Department of Management and Economics, Open University - Justice as business case.

ד"ר מרדכי שורץ, המחלקה לניהול ולכלכלה, האוניברסיטה הפתוחה - כל דאלים גבר (אולי): שיווי משקל בג'ונגל הסטוכסטי.
Dr. Mordechai Schwarz, Department of Management and Economics - Might Makes (Contingent) Right: Equilibrium in the Stochastic Jungle.

17:00 מושב נעילה:

פרופ' אורטוין רן, אוניברסיטת שטוטגרט, גרמניה - התמודדות עם תפיסות של סיכון: שילוב דאגות של בעלי עניין בניהול סיכונים (באנגלית).
Coping with Risk Perceptions: Integrating Stakeholder Concerns in Risk Governance - Prof. Dr. Ortwin Renn, Interdisciplinary Research Unit for Risk Governance and Sustainable Technology Development (ZIRN) at the University of Stuttgart.

סיום משוער בשעה 18:00

תכנית מפורטת                           Detailed Program