המחלקה לסוציולוגיה, למדע המדינה ולתקשורת

חובת הדיווח של אמצעי התקשורת

יום רביעי, כד' באב תשע"ג, 31 ביולי 2013
קריית האוניברסיטה הפתוחה ע"ש דורותי דה רוטשילד, דרך האוניברסיטה 1, רעננה

(הכניסה לחניה דרך צומת רעננה צפון; החניה על בסיס מקום פנוי)

אמצעי התקשורת בחברות דמוקרטיות נתפסים כבעלי תפקיד חשוב בעידוד ומימוש חופש הביטוי. הדבר מוצא את ביטויו, בין היתר, בדרישתם מגופים שלטוניים וציבוריים לשקיפות ומתן דין וחשבון על אופי התנהלותם. אלא שנדמה כי העיתונאים, וגופי התקשורת המעסיקים אותם, אינם מחילים בהכרח את הדרישה הזאת לשקיפות על עצמם. זאת, בין היתר, בשל אינטרסים מסחריים הנובעים מהיותם של מרבית כלי התקשורת עסקים פרטיים.

בכנס המתוכנן נבקש לבחון סוגיות שונות הקשורות בשקיפותם של ארגוני התקשורת, תוך התייחסות לפרשיות שמצאו את ביטוין בזירה הציבורית לאחרונה (כמו הטרדות מיניות, פרסום סמוי וצנזורה עיתונאית).

בכוונתנו לדון במתח שבין החובות הציבוריות של ערוצי התקשורת לבין היותם עסק כלכלי ולנסות לשרטט קווי גבול אתיים בין המותר לאסור

16:15 התכנסות וכיבוד קל

16:30 מושב ראשון: שקיפות באמצעי התקשורת בישראל
יו"ר: ד"ר אורן סופר, המחלקה לסוציולוגיה, למדע המדינה ולתקשורת, האוניברסיטה הפתוחה