דיאלוגלימודי ספרדית» לימוד צרפתית מדוברת

לימוד צרפתית מדוברת

השפה הרומנטית בעולם, המתנגנת כמו מוסיקה, נתפסת כאחת השפות הנחשקות ללימוד בקֶרֶב מי שאוהב תרבות,
נהנה לטייל בעולם, להעשיר את אוסף השפות שלו, או מעוניין לגור בצרפת או במדינות אחרות הדוברות צרפתית, כמו שווייץ וקנדה.
באופן טבעי, הצרפתית המדוברת שונה מהצרפתית הספרותית הרשמית, וכוללת מושגים יומיומיים שבהם משתמשים דוברי צרפתית בשגרת יומם.
לא קל ללמוד צרפתית. זו אינה שפה פשוטה, ונחוץ זמן להסתגל אליה.
אבל, כמובן, כמו כל שפה, גם צרפתית אפשר ללמוד, וברגע שמתחילים – פשוט מתאהבים.
הסוד הוא לימוד במסגרת מאורגנת קבוצתית אך אינטימית עם מורים דוברי השפה, אשר יודעים כיצד להנחיל את השפה בדרך חווייתית ומהנה.
לפניכם כמה רעיונות ללמידת צרפתית מדוברת.

האזנה לשאנסונים, צפייה בסרטים

התרבות הצרפתית מרתקת, ואפשר להתוודע אליה בשלל דרכים מהנות.
הסרטים הצרפתיים כבר אינם נחלת הסינמטקים בלבד, וניתן למצוא אותם גם בערוצי הלוויין והכבלים.
השירים והשאנסונים הצרפתיים כבשו לבבות, מאדית פיאף ועד מוסיקת פופ צרפתית עכשווית.
טיפ: נסו ללמוד בעזרת האזנה למילות השירים וצפייה בסרטים תוך קריאת התרגום. כך תתוודעו לתוכן צרפתי אותנטי,
וכן למילים ולביטויים בהם משתמשים הצרפתים עצמם.

צרפתית בהתאמה אישית

חפשו את הדרכים הנוחות עבורכם ללימודי צרפתית מדוברת – למשל, בעזרת כרטיסיות ועליהן מילים ופירושן, או בשיחה עם דובר צרפתית,
שיתקן את הגיית המילים שלכם. לִמדו כל יום 5-10 מילים חדשות בצרפתית, או חברו משפט חדש כל יום.
יש מי שאוהבים להקליט את עצמם קוראים משפט, ולשמוע אותו שוב ושוב עד שהם זוכרים אותו בעל-פה ומבטאים אותו כראוי.
טיפ: נסו לתרגם משפט מצרפתית לעברית על מנת להבין את משמעותו, ובקשו מישהו לבחון אתכם; למשל, איך אומרים בצרפתית משפטים נפוצים,
כמו הזמנת מנה במסעדה או בקשה לעזרה בחנות בגדים..

צרפתית מדוברת לומדים ביחד

אינטראקציה היא מילת המפתח בהצלחת הלימוד של כל שפה. הדרך האפקטיבית ביותר היא למידה במסגרת קבוצתית, כמו בבית ספר ללימודי שפות.
על כל קבוצה מופקד מורה הדובר את השפה באופן שוטף, והלימוד מתנהל באמצעות שיחות, הדמיית מצבים, הקשבה, והכוונה של המורה.
טיפ: חפשו מסגרות ללימוד צרפתית מדוברת בהן מקפידים על מיגוון טכניקות מעניינות ומהנות, שבהן יוצבו עבורכם מטרות ויעדים,
ותקבלו פידבקים אם אכן עמדתם במשימה.

בבית הספר ללימודי שפות דיאלוג מדברים

צרפתית

כבר מהמפגש הראשון. ברגע שתתחילו – לא תוכלו להפסיק.