מטרה
מטרת מסמך מדיניות הגנת הפרטיות הינה לפרט את עיקרי מדיניות הגנת הפרטיות המיושמים באוניברסיטה ואת הזכויות הנתונות לנושא המידע (סטודנטים, בוגרים, מתעניינים, עובדי האוניברסיטה, ספקים, נותני שירותים, מבקרים ונושאי מידע נוספים) בהתאם להוראות כל דין.
מסמך מדיניות זה מנוסח בלשון זכר לשם הנוחות בלבד אך הוא חל על שיני המינים באופן זהה.
הגדרות ומושגים כללים1. "
חוק הגנת הפרטיות" – חוק הגנת הפרטיות, תשמ"א-1981, והתקנות מכוחו.
2. "
מידע אישי או רגיש" – כהגדרת מונח זה בחוק הגנת הפרטיות או כהגדרתו בתקנות הגנת הפרטיות של האיחוד האירופי. כל מידע אודות אדם טבעי מזוהה או הניתן לזיהוי במישרין או בעקיפין, בהתייחס, בין היתר, לפרטים אודות שמו של אדם, כתובתו, פרטי התקשרות עמו, מספר תעודת זהות, מספר כרטיס אשראי, נתוני מיקום לרבות מיקום מקוון, או מידע פיזי, פיזיולוגי, גנטי, נפשי, כלכלי, תרבותי או חברתי, לפי העניין וכן כל מידע על צנעת חייו האישיים של אדם, מצבו הרפואי או הנפשי, דעותיו הפוליטיות ואמונותיו הדתיות, נטיותיו, הרגליו ומעשיו המיניים.
3. "
נושא המידע" – האדם אליו מתייחס המידע.
4. "
עיבוד מידע" – כל פעולה המבוצעת במידע, בין באמצעים אוטומטיים ובין באמצעים אחרים, לרבות איסוף, הקלטה, סידור, הבנייה, שמירה, התאמה או שינוי, אחזור, התייעצות, שימוש, גילוי, שיתוף, הפצה, שילוב, הגבלה, מחיקה או השמדה של המידע.
5. "
GDPR (General Data Protection Regulation)"- תקנות הגנת הפרטיות של האיחוד האירופי (מאי 2018) . הוראות מחייבות שהוסדרו על ידי הפרלמנט האירופי, מועצת האיחוד האירופי והנציבות האירופית על מנת להגן על נושאי המידע בטריטוריית האיחוד האירופי בכל הנוגע לעיבוד נתונים אישיים של אזרחי האיחוד.
6. "
תקנות הגנת הפרטיות" - תקנות הגנת הפרטיות (אבטחת מידע) תשע"ז-2017.
פרשנותבכל מקרה בו יהא צורך לפרש מונח מהמונחים שבמסמך זה, יפורש הוא בהתאם להוראות חוק הגנת הפרטיות או תקנות הגנת הפרטיות של האיחוד האירופי, לפי העניין.