תכנית אקדמיה בתיכון היא פרי שיתוף פעולה בין כמה גורמים: משרד החינוך, המועצה להשכלה גבוהה, המועצה הלאומית לכלכלה והמוסדות האקדמיים.

התכנית פועלת באוניברסיטה הפתוחה למעלה מעשור, ומאפשרת לצעירים מתחת לגיל 18 ולתלמידי תיכון מצטיינים וחדורי מוטיבציה להתחיל בלימודים אקדמיים כבר בתקופת התיכון, במקביל ללימודים בבית הספר. המתקבלים לתכנית יכולים ללמוד במגוון תכניות הלימוד של האוניברסיטה הפתוחה

התלמידים בתכנית צוברים נקודות זכות אקדמיות לתואר ובמקצועות מסוימים גם יכולים להמיר לימודים בתיכון ובחינות בגרות בקורסים אקדמיים, הציון בקורסים אלה ייחשב כציון הבגרות.

למידע נוסף על המרת בגרויות

בבתי הספר המשתתפים בתכנית מלווה אותם אחראי ייעודי, הממונה על  איתור התלמידים ומיונם, טיפול במלגות, קשר עם האוניברסיטה וההורים ומתן תמיכה לתלמידים. תלמידים הלומדים בבתי ספר שהתכנית עדיין איננה פועלת בהם וצעירים שאינם לומדים במסגרת תיכון אינטרני, יכולים להגיש מועמדות באופן עצמאי.

למי התכנית מתאימה?

התכנית מיועדת לתלמידי תיכון בעלי הישגים ומוטיבציה גבוהים, המסוגלים להתמודד באופן עצמאי עם חומר לימוד אקדמי ודרישות אקדמיות גבוהות במקביל ללימודים בבית הספר.

היכן לומדים?

הלימודים באוניברסיטה הפתוחה מתבססים על שילוב בין לימוד עצמי באמצעות חומרי הקורס ובין שיעורים מקוונים או מפגשי הנחיה פרונטליים ברחבי הארץ.

למידע נוסף על שיטת הלימוד

משך הלימודים

באופן טבעי, מרבית התלמידים בתכנית מסיימים רק חלק מהתואר במהלך שנות התיכון, אך הלימודים מקצרים את דרכם לתואר הראשון לאחר מכן. האוניברסיטה הפתוחה תשמור בעבורם את נקודות הזכות שצברו.

תלמידי תיכון המסיימים מחצית מדרישות הלימוד לתואר עד סוף כתה יב, יכולים להגיש בקשה לדחיית שירות של שנה כדי לסיים את התואר. למידע נוסף בנושא ראו דף לקראת גיוס. ניתן להמשיך ללמוד גם בתקופת השירות הצבאי או הלאומי.

תלמידים שהחלו ללמוד באוניברסיטה הפתוחה יכולים לסיים את לימודיהם באוניברסיטה אחרת במסגרת אפיקי מעבר.

למה ללמוד באוניברסיטה הפתוחה?

• האוניברסיטה הפתוחה היא אחת מעשר האוניברסיטאות בארץ המוכרות על ידי המועצה להשכלה גבוהה. היא האוניברסיטה הגדולה בישראל ולומדים בה יותר מ-50,000 סטודנטים בכל הארץ

• מגוון רחב של תחומי לימוד

• אפשרות להמרת בגרות ב-18 תחומי לימוד

• התקדמות בקצב לימוד אישי

• מפגשי הנחיה בשעות אחר הצהריים תוך שמירה על מסגרת בית ספרית

• חומרים מוכנים וכתובים הנשלחים במלואם לתלמידים בתחילת הסמסטר

• אתרי קורסים עשירים הכוללים חומרי לימוד ופעילויות

• טכנולוגיות מתקדמות ללמידה מרחוק

• מעטפת הוראה רחבה וקשר שוטף עם צוות ההוראה של הקורס

תכנית "אקדמיה בתיכון" באוניברסיטה הפתוחה זכתה לשבחים רבים ממנהלים, ממורים ומתלמידים, שהדגישו את ההזדמנות הייחודית שניתנה להם – חשיפה לתוכן לימודי ברמה גבוהה, פיתוח יכולת לימוד עצמאית והתמודדות עם אתגרים חדשים. התלמידים העריכו גם את העובדה שהלימודים מאפשרים לשמור על מסגרת בית-ספרית וחברתית במקביל להתקדמות אקדמית.

מדברים עלינו - סרטונים וכתבות בתקשורת

לשאלות ובירורים