דיאלוגלימודי איטלקית» ללמוד איטלקית לבד

ללמוד איטלקית לבד

השפה האיטלקית מעלה אסוציאציות של רומנטיקה ותשוקה, סצינות היסטוריות מרומא או מסע משכר בחבל היין טוסקנה.
רבים נהנים לטייל במחוזותיה של ארץ המגף, ויש מי שבוחרים ללמוד במדינה זו, ולכן נדרשים לשלוט היטב בשפתה.
בין אם החלטתם ללמוד איטלקית כתחביב או כהכנה ללימודים, ובחרתם לעשות זאת בעצמכם, הטיפים הבאים יסייעו לכם במשימה זו.

לימוד איטלקית עצמי – הטכניקות המובילות

לספוג את השפה מכל הכיוונים - חשוב להרגיש את האיטלקית, לחיות ולנשום אותה ככל שניתן.
כדאי להאזין לשירים באיטלקית, לצפות בסרטים תוצרת איטליה, ולהשתתף במפגשים בהם משוחחים באיטלקית.
מבדק המילים - התחילו בהרחבת אוצר המילים שלכם באיטלקית. נסו ללמוד בכל יום כ-10 מילים חדשות.
מומלץ להתחיל בלימוד של מילים וביטויים שימושיים כמו "בוקר טוב" או "ערב טוב", ולאחר מכן ללמוד לבטא ולכתוב משפטים שלמים מורכבים יותר.
תוכלו להיעזר בקלפים או באפליקציות ללימוד מילים בשפה, במילון או בכל אמצעי רלבנטי אחר.
תוכלו להחליט האם בשלב ראשון תלמדו את משמעות המילה ובשלב השני כיצד לכתוב אותה נכון, ללא שגיאות איות. בחרו את השיטה שמתאימה לכם.
לתרגם, להקליט, או להתבונן בתמונה? אתם בוחרים - לכל אחד יש שיטה משלו ללמוד: יש מי שמתרגמים מילה מעברית לאיטלקית או להיפך, ואחרים לומדים טוב יותר מתמונות, בעזרת הזיכרון החזותי.
ויש גם מי שמעדיפים להקליט את עצמם מבטאים את המילים ולהאזין לעצמם שוב ושוב, או לכתוב את המילים על דף כמה וכמה פעמים, עד שהמילה נחרטת בזיכרונם.
כדאי שתתנסו בכל השיטות, ולאחר מכן תחליטו מה נכון לכם. אולי זה יהיה שילוב של כמה שיטות.
כך או אחרת, חשוב מאוד להאזין לדרך בה מבטאים נכון כל מילה, ולחזור על המילים בצורה דומה. אגב, דרך יצירתית ללמוד מילים חדשות באיטלקית וליהנות תוך כדי הלימוד מרזי הבישול האיטלקי היא תרגום מתכונים מאיטלקית, ולימוד המילים שחוזרות במתכון, כמו מרכיבים וחומרי גלם.
יישום הדרגתי של כללי הדקדוק - על מנת שתבינו מה אומרים או מה כתוב, וכדי שיבינו אתכם, חשוב להשתמש נכון בכללי הדקדוק.
חפשו הסברים מפורטים בנוגע לכללי הדקדוק באיטלקית כדי שתוכלו להבין כיצד ליישם אותם נכון בדיבור ובכתיבה.
כמובן, תמיד טוב שיש לכם פרטנר או מורה שיודע את השפה היטב ויוכל לבדוק אתכם או לכוון אתכם לשימוש מושׂכל בכללי הדקדוק.
נוסף על כך, תוכלו להיעזר במבחנים אוטומטיים שניתן למצוא באתרים שונים ברחבי הרשת.

איך ללמוד איטלקית בדרך האפקטיבית ביותר?

לימוד איטלקית לבד מחייב משמעת עצמית גבוהה, והוא עשוי להיות פחות אפקטיבי מפני שאין מי שיכול לכוון אתכם ולשפר את שליטתכם בשפה.
משום כך, לימוד בקבוצה נחשב לאחת השיטות היעילות ללימוד שפה, גם איטלקית, במיוחד כאשר כל הלומדים באותה רמה.
אינטראקציה בין הלומדים, שיחות והכוונה מקצועית של מורה לאיטלקית, כל אלה יסייעו לכם לדבר טוב יותר איטלקית ובזמן קצר יותר.

חפשו קבוצת למידה במסגרת שתאפשר לכם ללמוד את השפה, בין במפגשים פרונטליים ובין במפגשים אינטרנטיים.