תפנית » קורס ייעוץ לכלכלת המשפחה » טיפים לניהול מוצלח של תשלומים חודשיים והחזרי הלוואות

טיפים לניהול מוצלח של תשלומים חודשיים והחזרי הלוואות

עם עליית הריבית בחודשים האחרונים מתחילות משפחות רבות לחוש את העלייה בהחזרים החודשיים של הלוואות ומשכנתאות. כדי להתמודד עם קושי זה חשוב לנהל את החובות: לבדוק אותם, ולהתאים את התקציב המשפחתי למצב החדש.

לפניכם 4 טיפים שיסייעו לכם לנהל נכון את החזרי ההלוואות והמשכנתאות.

• הכינו רשימה של כל ההלוואות שלקחתם, כולל שיעורי הריבית וסכום ההחזר החודשי. סדרו אותן מהגדולה לקטנה, ובדקו זאת מול הכנסותיכם החודשיות, תשלומים בכרטיסי אשראי, הלוואות בכרטיסי אשראי וכל תשלום מסוג זה.
  • בדקו האם הוצאותיכם החודשיות עולות על הכנסותיכם החודשיות. אם ההוצאות עולות על ההכנסות, פעלו לסגירתו של פער זה. אם ההוצאות אינן עולות על ההכנסות, בידיכם עודף כספי שתוכלו להפנות לצורך החזר ההלוואות.
  • האם יש לכם כספים בחשבון העובר ושב, או השקעות שהתשואה עליהן נמוכה מהריבית שאתם משלמים עבור ההלוואות, עדיף להחזיר את ההלוואות וכך להקטין את החוב.
  • מחזרו הלוואות כך שהריבית שתשלמו על ההלוואה החדשה תהיה נמוכה מזו שאתם משלמים כעת.

כדי להתמודד עם החזרי הלוואות גבוהים, חשוב ללמוד לנהל נכון את התקציב. אנו מזמינים אתכם להירשם לקורס ייעוץ לכלכלת המשפחה שלנו, שיעניק לכם את הידע ואת הכלים להתמודדות יעילה וחכמה עם אתגרי הכלכלה המשפחתית.