תפנית » קורס ייעוץ לכלכלת המשפחה » ניהול פיננסי מוקדם: אסטרטגיות לחיסכון עתידי לילדים

ניהול פיננסי מוקדם: אסטרטגיות לחיסכון עתידי לילדים

ב-1 בינואר 2017 נכנסת לתוקפה תוכנית "חיסכון לכל ילד": המדינה מפקידה בכל חודש 50 ש"ח עבור כל ילד, וההורים יכולים להוסיף עוד 50 ש"ח מתוך קצבת הילדים החודשית שמשלם להם המוסד לביטוח הלאומי. כשיהיו בני 18 יהיו הילדים זכאים למענק של 500 ש"ח, ואם יחכו עד גיל 21, יוכלו לקבל עוד 500 ש"ח. ניתן לבחור בין חיסכון בבנק לבין חיסכון בשוק ההון באמצעות קופת גמל (את דמי הניהול משלם המוסד לביטוח הלאומי עד הגיע הילד לגיל 21).

בשוק ההון אפשר להשיג תשואות גבוהות יותר על הכסף לעומת התוכניות שמציעים הבנקים, אך הסיכון בשוק ההון גבוה יותר. לדוגמה, בשנים 2017-2021 יכול היה חיסכון בשוק ההון ברמת סיכון גבוהה להניב עד 42 אלף ש"ח, בעוד חיסכון בבנק הגיע לכ-15 אלף ש"ח בלבד. עבור ילדים צעירים מומלץ לשקול חיסכון בסיכון גבוה, אך עבור ילדים המתקרבים לגיל 18 יש להתאים את רמת הסיכון לצרכים ולמצב הפיננסי הנוכחי שלכם.
למען הסר ספק, זהו אינו בגדר ייעוץ ביחס להשקעות, ומומלץ להתייעץ עם יועץ פנסיוני מקצועי.

תוכנית "חיסכון לכל ילד" היא הזדמנות חשובה לצמיחה כלכלית של ילדיכם. כדי לנהל את החיסכון ולקבל את ההחלטות הנכונות, הצטרפו לקורס ייעוץ לכלכלת המשפחה , ולמדו כיצד לנהל נכון את תקציב המשפחה ואת ההשקעות לעתיד.