תפנית » קורס ייעוץ לכלכלת המשפחה » ניהול חכם לקניות החג- תפנית

ניהול חכם לקניות החג - מדריך לקנייה מושׂכלת וחסכונית- תפנית

כדי לעבור את תקופת החגים בשלום, כדאי לתכנן היטב את הארוחות, לקנות בצורה מושׂכלת ומרוכזת, להקפיד על בחירת מוצרים במחירים נוחים, ולבדוק האם מחירי מבצעים באמת נמוכים יותר.
לפניכם 8 טיפים שיסייעו לכם לעבור בשלום את תקופת החגים.

• הכינו מראש תוכנית לארוחות החג, כולל רשימת קניות מפורטת ובה כל המצרכים הדרושים. תכננו לא רק את הארוחה בערב החג, אלא גם את כל הארוחות בימי החגים.
  • הציעו לאורחיכם שיביאו עימם מנה לארוחה המשותפת.
  • אל תקנו יותר מדי, ואל תכינו כמויות גדולות של אוכל.
  • בצעו קנייה מרוכזת, וצמצמו את הקניות המשלימות. זכרו, בכל פעם שאתם מגיעים לחנות, קיים סיכוי שתקנו משהו בצורה אימפולסיבית, גם אם אינכם זקוקים לו, ותחרגו מהתקציב המתוכנן.
  • בעת קנייה במרכולים, שימו לב שהמוצרים שנמצאים בקו העיניים שלכם הם המוצרים הממותגים והיקרים יותר. לכן, הביטו גם למעלה ולמטה. וכמובן, חפשו מבצעים משתלמים ומחירים זולים יותר.
  • חפשו את המותגים הפרטיים של הרשתות. בדרך כלל הם עשויים בדיוק מאותם רכיבים שמהם מיוצרים מוצרי החברות הגדולות, אבל מחיריהם זולים בהרבה, והם נכללים בהרבה מבצעים.
  • גם בזמן מבצעים, בדקו אם אכן מחירי הפריטים שבמבצע נמוכים יותר ומשתלמים.
  • אל תתפתו לחלק את סכום הקנייה לתשלומים. קבעו מראש תקציב קניות לחג, ואל תחרגו ממנו.

שיהיה לכולם חג שמח ומשפחתי.
איך לגבש תקציב משפחתי לאורך השנה בכלל ולתקופת החגים בפרט, איך לעמוד בתקציב ועוד – את כל אלה תלמדו בקורס שלנו ייעוץ לכלכלת המשפחה