חלוקת ההוצאות של משק הבית
תפנית » קורס ייעוץ משכנתאות » חלון הזדמנויות לשיפור תזרים המזומנים של משק הבית

חלון הזדמנויות לשיפור תזרים המזומנים של משק הבית

קל ופשוט לקבל הלוואות במדינת ישראל. אם תרשמו במרשתת "הלוואה לכל מטרה", תקבלו מיד שפע של הצעות. ואכן, הציבור בישראל, שהורגל לריביות נמוכות יחסית בעשור האחרון, ניצל את האפשרויות ונטל על עצמו חובות במיליארדי שקלים.
נוסף על כך, עקב העלייה בשיעורי הריבית ובקצב האינפלציה בשנתיים האחרונות גדל סכום ההחזר החודשי, ולווים רבים נתקלים כעת בקשיים כלכליים.

אך זו אינה גזֵרת גורל, ויש דרך להפחית באופן משמעותי את הריבית על ההלוואות, ואף להקטין באופן ניכר את סכום ההחזר החודשי.
זהו מיחזור הלוואות פרטיות: הלוֹוֶה מקבל משכנתא לכל מטרה, ובאמצעות הכסף שקיבל הוא פורע את ההלוואה המקורית. כעת יהיה עליו להחזיר את המשכנתא, אך בתנאים הרבה יותר נוחים. הנה הסבר קצר על יתרונותיו של אמצעי זה.

הפחתת התשלום החודשי:

כאשר ממחזרים הלוואות פרטיות באמצעות משכנתא, יש הזדמנות לחסוך כסף מפני שבמקרים רבים הריבית על המשכנתא נמוכה יותר, ואפשר לפרוס את ההחזרים על פני תקופה ארוכה יותר. כך גם פוחת סכום ההחזר החודשי באופן משמעותי.

חיסכון בתשלומי ריבית:

היות שהמשכנתא ניתנת בדרך כלל בריבית נמוכה יותר, יהיה סך כל ההחזר על ההלוואה כולה נמוך יותר.

ניהול קל יותר של ההתחייבויות:

במקום לנהל כמה הלוואות פרטיות שונות, מרכזים את כל ההלוואות במשכנתא אחת. כך אפשר לעקוב אחרי ההלוואה וההחזרים בצורה פשוטה יותר.

שיפור בדירוג האשראי:

כאשר מקטינים את מספר ההלוואות ומרכזים אותן בהלוואת משכנתא אחת, הדבר מוביל לשיפור בדירוג האשראי של הלווה.

הפיקוח על הבנקים הוציא הוראה זמנית במטרה להקל על הציבור בתקופת המלחמה, ואחד הצעדים שאושרו הוא מתן אפשרות לקבלת משכנתא לכל מטרה כנגד שיעבוד דירת מגורים, כשבתקופה זו הוגדל היקף המשכנתא שהבנקים יכולים להעניק מ-50% מערך הנכס ל-70% מערכו, בתנאי שסכום ההלוואה שמעל שיעור מימון של 50% לא יעלה על 200,000 ש"ח.
הוראה זמנית זו חלה על הלוואות שתאושרנה עד 31.3.2024, כך שחלון ההזדמנויות אינו גדול, וכדאי לנצלו.
נצלו הזדמנות זו - והתייעצו עם יועץ משכנתאות מומחה.

מר ערן מעוז, מרכז מקצועי של קורס יועץ משכנתאות.