קורס מיינדפולנס לשיפור התקשורת הבין-אישית

מיינדפולנס הוא מוּדעוּת קשובה - היכולת להפנות את תשומת הלב באופן יזום ושיטתי למתרחש ברגע זה, יחד עם היכולת לקבל את המצב כפי שהוא מבלי לשפוט אותו. לומדים זאת באמצעות אימון מוחי אשר יוצר קשרים חדשים במוח, ובכך משנה את ההתניות הישנות, ומאפשר לנו לפעול בדרכים מיטיבות יותר. בשנים האחרונות נערכים יותר ויותר מחקרים אקדמיים וקליניים המוכיחים, כי תירגול מיינדפולנס מידי יום ביומו תורם לשיפור איכות החיים, מפחית לחצים ומתחים, משפר יכולות קוגניטיביות, ובאופן כללי משפר את רמת שביעות הרצון מהחיים.

נושאי הלימוד המרכזיים במסגרת קורס מיינדפולנס

• זיהוי הטייס האוטומטי המנהל לנו את החיים
  • תירגולים שונים של התבוננות במציאות כפי שהיא
  • פיתוח אי-הזדהות עם המחשבות אשר חולפות בראש ללא הרף
  • מנגנונים מוחיים ופסיכולוגיים של מיינדפולנס ופיסיולוגיה של סטרס
  • טיפוח היכולת לדאוג לעצמי טוב יותר
  • עקרונות לתקשורת מיטיבה
  • אמנות השפה השלווה

מטרות קורס מיינדפולנס

קורס מיינדפולנס נועד להקנות למשתתפים כלים ודרכי חשיבה שיאפשרו להם לשלוט טוב יותר בחייהם, להפיג מתחים, ולחיות חיים שלווים ורגועים יותר. בנוסף, במסגרת הקורס ילמדו המשתתפים כיצד ניתן לקיים מערכות יחסים הרמוניות יותר באמצעות שיפור התקשורת הבין-אישית.
בתום הקורס יידעו המשתתפים לתרגל מיינדפולנס בכוחות עצמם ובכל מקום. הם יחוו יותר רגיעה ושלווה בחייהם, יחד עם תחושה שיש להם יותר שליטה ואפשרות בחירה בחייהם. כמו כן, בסוף הקורס המשתתפים יידעו איך לקיים תקשורת טובה יותר, שתשפר את מערכות היחסים שלהם. קורס מיינדפולנס מפתח את יכולת ההקשבה, ומאפשר למשתתפים להבין טוב יותר את האדם שמולם, וכן יכולת להגיב בצורה טובה יותר, כך שמכל מפגש הם יוכלו להפיק את המיטב.

תנאי קבלה

הקורס מיינדפולנס לשיפור התקשורת הבין-אישית מיועד לקהל הרחב ולמטפלים.

אישור

המסיימים את הקורס והעומדים בדרישות יקבלו אישור על לימודיהם מטעם מירב - בית הספר לרפואה משלימה מבית לימודי החוץ של האוניברסיטה הפתוחה.

משך הלימודים בקורס

הקורס נלמד בהיקף של 72 שעות אקדמיות במסגרת 12 מפגשים חד-שבועיים וסדנה מרוכזת.