מחזור השינה של התינוק בנוי משלושה שלבים: שנת חלום – שנת מעבר – שינה שקטה.
אצל תינוקות, מחזור השינה מתחיל תמיד בשנת חלום (המכוּנה בשפה המקצועית REM SLEEP), לאחר מכן מתחיל שלב שנת מעבר, ולבסוף נוצר שלב השינה השקטה (שנקראת גם NON REM SLEEP). מחזור זה מתקיים, באותם שלבים, במשך כל השינה – פעם בשעה.
בשלב של שנת החלום, כשהתינוק נרדם, אפשר לראות מבעד לעפעפיו שעיניו זזות. שלב זה בשינה חשוב מאוד להתפתחות מוחו של התינוק, לשימור הזיכרון, ולפיתוח יכולות למידה ועיבוד כל המידע שספג במהלך היום.
בשלב של שנת המעבר ממלא הגוף את מצברי אנרגיה לקראת היום שלמחרת.
בשלב השינה השקטה נוצרים התנאים הנחוצים להתפתחות ולגדילה של התינוק: הגוף מעביר לשרירים ולרקמות בגוף את כל מה שהם צריכים כדי להתפתח, לגדול, ולחזק את מערכת החיסון של הגוף. לכן, לשלב זה יש חשיבות רבה בשמירת בריאותו של התינוק.
כאמור, מחזור השינה מתקיים פעם בשעה. ולכן, כדי שהתינוק יגדל ויתפתח בצורה הטובה ביותר, עליו להשלים את מחזורי השינה שלו, ולישון לפחות שעה שלמה בכל זמן שינה. ככל שיישן יותר מחזורי שינה מלאים במהלך היום והלילה, תהיה שנתו איכותית יותר ומועילה יותר.
מה שמסייע לתינוקות לקיים מחזורי שינה מלאים ולישון טוב יותר הוא הפרשת הורמון המלטונין. אחת הדרכים היעילות לעידוד הפרשת מלטונין היא חשיפת התינוק לאור השמש במהלך היום, למשל במסגרת טיול או משחק בחוץ.
כבר בבחירת תחום העיסוק מקבל המטפל אינדיקציה על המטופל, וכך משמש הגינון הטיפולי לא רק לטיפול, אלא גם לאבחון.
אם מעניין אותך ללמוד לעומק ייעוץ שינה , ממליצים לך להיכנס לקורס שלנו מציגים את קורס ייעוץ שינה
מס' הקורס: 86469