חשיפה » האוניברסיטה הפתוחה

האוניברסיטה הפתוחה

בנוף האקדמי בישראל, האוניברסיטה הפתוחה דומה לאוניברסיטאות האחרות בחתירתה למצוינות ובשקידתה על איכות למדנית ומדעית גבוהה, אך היא שונה מהן במבנה הארגוני שלה, בשיטות ההוראה שלה, במערך תכניות הלימודים ובדרישותיה מן המועמדים הפונים להירשם לקורסים שלה.האוניברסיטה הפתוחה פותחת את שעריה, בלא תנאים מוקדמים ובלי דרישות קדם, הן בפני מי שמבקשים ללמוד קורסים יחידים או חטיבות קורסים, הן בפני מי שמעוניינים ללמוד תכנית לימודים מלאה לתואר "בוגר אוניברסיטה" (B.A., B.Sc.). ההרשמה פתוחה לכל פונה, ואין היא מותנית בתעודת בגרות או בתעודת סיום אחרת של מוסד לימודים כלשהו.

הנרשמים לאוניברסיטה הפתוחה אינם נדרשים להוכיח את הישגיהם בלימודים עיוניים בעבר, אבל הישגים בלימודים הם המפתח להצלחה באוניברסיטה הפתוחה בעתיד. לצד פתיחוּת בקבלה תובעת האוניברסיטה הפתוחה מן הסטודנטים שלה תכונות אישיות שבלעדיהן אין הישגים אקדמיים: שאפתנות אינטלקטואלית, רצון עז, התמדה, אחריות ומשמעת עצמית. כמו כן, נדרשים הסטודנטים ללימוד עצמי ותרגול שקדני בבית, להשתתפות פעילה בפעילות לימודית קבוצתית, ולעמידה בלוח הזמנים ובדרישות הקורסים.

להזמנת ידיעון אקדמי יש לפנות למוקד המידע בטלפון: 09-7782222

ראה גם: ספריה, חנות הספרים, פרסומי האוניברסיטה הפתוחה, אירועים