
מייקל אמיר
קופירייטר ואסטרטג פרסומי, מתמחה כבר כ-12 שנים בתחום הפרסום והשיווק הדיגיטלי ובמדיה החברתית בפרט. בעברו, הקופירייטר הראשון במחלקת הדיגיטל במשרד הפרסום אדלר חומסקי, שימש קופי בכיר ומנהל מחלקת קופירייטינג של משרד הפרסום אידיאולוג'יק ושימש כסמנכ"ל קריאטיב במשרד הפרסום קיו-דיגיטל.
בשנים האחרות, משמש כאסטרטג תוכן דיגיטלי במשרד הפרסום מנצ'. כעצמאי, יועץ ומלווה בתחומי הפרסום והאסטרטגיה לעסקים, חברות ומותגים - ממובילי שוק בינלאומיים ועד לכאלה שבתחילת דרכם. בין תפקידיו הנוספים, ניהל מקצועית את ACC - בית הספר לפרסום ותקשורת ע"ש תרצה גרנות, הרצה ב"מכללה לניו-מדיה" ומלמד כתיבה בולטת ברשת, בבית הספר "גיבור תרבות". בנוסף, מעביר סדנאות כתיבה יצירתית. במסגרת התמחויותיו, הרצה בין השאר גם במכללה למנהל, במרכז הבינתחומי, בשלוחת הטכניון "מסר אחד" ועוד.
נכון, לא היתה רעידת אדמה וגם לא צונאמי, ובכל זאת עולם השיווק והפרסום (ובכללם גם הקופירייטינג וכתיבת התוכן) עברו בעשור האחרון טלטלה שלא להגיד מהפכה. מסוג המהפכות שלא מסתיימות אלא ממשיכות לשנות פנים וצורה עוד ועוד. אז מה השתנה? מה נשאר כשהיה? ומי שחלומו "להיות קופירייטר" איזו הכשרה כדאי לו לעבור כדי להתברג בענף... אההה... סליחה... גם זה השתנה. היום אומרים 'בתעשיה'.
קופירייטינג. אחח... איזה מקצוע נחשק
סיסמאות, תסריטים, תשדירי רדיו, מודעות פרסום, כתיבת תוכן לאתרים, מתחככים בכל המי ומי. עגיל באוזן, עיצוב שיער 'קוצני', לבוש מוחצן, גם קעקוע משתלב יפה בתדמית. או.קיי.. היה נחמד ומשעשע, נכון זה חלק מהעסק וכוח המשיכה, ועכשיו לעבודה.
התחומים בהם עוסק הקופירייטר:
- שיווק ופרסום – קופירייטינג אינו מקצוע שעומד בזכות עצמו. זהו אחד מחלקי הפאזל של תמונה גדולה -עולם השיווק והפרסום. ולכן, קופירייטר שמבין את מהות השיווק, את ההבדל בין שיווק, פרסום ומכירות, את כלי העבודה של כל אחד מהתחומים האלה, יהיה בהכרח טוב יותר מקופירייטר שיש לו 'יציאות' גדולות אבל בסיס ידע צר או חלקי.
- התנהגות צרכנים – איך אפשר לשכנע לקוח/צרכן לקנות מוצר, להעדיף שירות אחד על פני אחר, לבחור במועמד פוליטי (כן, גם מועמד פוליטי זה מוצר), להצטרף למועדון לקוחות ועוד מגוון משימות מבלי להכיר את נימי נפשו של הלקוח: מה הוא אוהב, מה הוא שונא, מה מפעיל את החושים והרגשות שלו, תהליכי קבלת החלטות ועוד. חידודי לשון, משחקי מילים וכפלי משמעויות לא יכולים לעשות את העבודה ובודאי שלא לאורך זמן.
- ידע כללי - בכל יום הקופירייטר הוא מומחה לנושא אחר. בפעם אחת קמפיין לייקב חדש, פעם למכוניות, למחרת משכנתא, ואז חליפות צלילה... מגיני תחתון לנשים... פרוייקט נדל"ן. סקרנות, ידע רחב (גיאוגרפיה, היסטוריה, ספרות, טבע...), היכרות, מגע אישי, התנסות – כל אלה ועוד – הם חלק מארגז הכלים שלנו.
- כושר יצירתיות - חשוב מאד כי יצירתיות היא אחד הכלים למשיכת תשומת לב, זכירות ויצירת בידול. גורם משמעותי במיוחד בתוך ים המסרים השיווקים אליהם נחשף הלקוח מידי יום ביומו (המספרים מדברים כיום על 3000 מסרים שיווקיים ביום לעומת 300 לפני 20 שנה). אבל... קופירייטר צריך גם מנה גדושה של יכולת מינון כדי לוודא שהיצירתיות לא מאפילה על בהירות המסר הפרסומי וההבטחה לצרכן.
- שליטה בשפה - עברית קשה שפה... ובכן, ברור ששגיאות תחביר ודקדוק מעין אלה מקומן לא איתנו. מאידך, קופירייטר צריך לדעת לשלב בין עברית תקנית (לא כתבתי עברית דקדוקית ולא הטפתי לאמץ את חידושי האקדמיה ללשון) לבין עברית מדוברת. מצד אחד שלא 'יתלו' אותו המדקדקים ומצד שני שקהלים אליהם הוא כותב יבינו את התוכן.
- עיצוב - זה תחום של המעצב? כן ולא. קריאייטיב מאופיין בעבודת צוות. הקופירייטר והארט-דיירקטור הם צמד שמשלים אחד את השני כמו ה'ין' וה'יאנג'. וכל אחד מהם חייב להכיר את רזי המקצוע של חברו כדי להביא תרגיל פשוט כמו 1+1 לתוצאה מופלאה = 3.
- התוכן הוא המלך – כותב תוכן בעולם הדיגיטלי צריך להכיר גם את המיקרו-קופי אלו הן המילים בממשק הקשורות ישירות לפעולות של המשתמשים שעושות את ההבדל הגדול. אלו סוגי תוכן קיימים והבדלים בין כתיבת תוכן לאתר, עמוד נחיתה, דיוור, מודעות פרסום, איסוף לידים ומדיה חברתית. היכרות עם חלקי הטקסט.
על כל אלה ועוד נרחיב, נלמד ונתרגל בקורס כתיבה שיווקית, קופירייטינג ודיגיטל של ביה"ס חשיפה.
ואז הגיעה המהפכה הדיגיטלית
היא התחילה בשנות השמונים של המאה שעברה. אבל, במקום לעסוק בתאריכים אני מעדיף להתמקד בתהליכים. היא חדרה כמו מים. טיפטפה, חילחלה, מילאה, הציפה ופתאום אנחנו לא מסתדרים בלי המחשב, הסלולרי (פעם זה היה סלולרי היום זה סמטארטפון), האפליקציות, גוגל, הרשתות החברתיות. אנשים יושבים בחברה וכולם עם אגודל של "ג'ון בריון" מרוב הקלקות (דור האגודל) בוואטסאפים, בפייסבוקים, ביוטיובים, בגוגלים.
המהפכה גם יצרה גלריה של מקצועות חדשים: מקדמי אתרים, בוני ומעצבי אתרים, מומחי שיווק באינטרנט, מנהלי קמפיינים ממומנים, מקדמים אורגניים, מפתחי אפליקציות כותבי תוכן... חלק מהמקצועות כבר ירדו מזוהרם בגלל שינויי הצורה המתמידים של המדיה הדגיטלית ועדכוני גוגל התכופים בנוגע לבניית, כתיבת וקידום אתרים.
העידן התקשורתי הדיגיטלי הביא לעוד שינויים כמו רכישות אינטרנטיות (פעם פחדנו למלא פרטי כרטיסי אשראי באתרי אינטרנט), העולם נהיה קטן (עלי אקספרס, איביי, אמזון...), ולסוג חדש של אתרים – אתר סלולר שפועל במקביל לאתר 'הרגיל' כי היום 60% מהחיפושים מתבצעים דרך הסלולר. אבל בואו נעצור כאן ונעבור לענייננו - הקופירייטר.
והקופירייטר, מה איתו?
בנוסף לכל התכונות הנדרשות עד כה, קופירייטר שרוצה להמשיך לעמוד בחזית המקצוע חייב להיות גם מומחה לכתיבת תוכן. והדגש כאן על המילה מומחה כי כתיבת תוכן שיווקי לאינטרנט, היא כבר לא רק שכנוע הצרכן או יצירת העדפה אלא גם כלי מוביל בקידום אתרים. עכשיו הקופירייטר צריך להכיר את גוגל ודרישותיו הן ברמת הכתיבה והן ברמת הקידום (חוקי עשה ואל תעשה שמשתנים תכופות). הקופירייטר גם צריך להכיר ולדעת להשתמש ולהפיק תובנות מכלים כמו גוגל אנליטיקס וכלי מילות המפתח. והוא צריך להבין שיווק בפייסבוק ומאפייני קריאה במדיה החברתית, ולכתוב תסריטים שיוצגו ביו-טיוב. לדעת לשתול ולפזר נכון את ביטויי החיפוש בתוכן, לעצב את התוכן...
בעצם, המהפיכה הדגיטלית יצרה סוגי קופירייטרים שמתעסקים רק – בכתיבת תוכן שיווקי, כתיבה לפייסבוק, כתיבת תסריטי יוטיוב (ידעת שעל כל מליון צפיות גוגל משלם למי שהעלה את הסרטון 1000$), כתיבת דפי נחיתה... וכמו שזה מתפתח ומשתכלל זו רק ההתחלה.
מבנה הלימודים
- סך הכל 72 שעות לימוד- 18 מפגשים, 4 שעות אקדמיות כל אחד
- פעם בשבוע בשעות הערב
תנאי הקבלה לקורס קופירייטינג. כתיבה שיווקית. דיגיטל.
הגשת קופי-טסט קצר (מבחן כתיבה מאתגר). הקורס מיועד לכל מי שמעוניינים להתקדם אל עולם השיווק הדיגיטלי בכלל ולפתוח לעצמם דלת לתחום ה"חם".
יתרונו הגדול של קורס קופירייטינג. כתיבה שיווקית. דיגיטל. בבית הספר חשיפה נעוץ בכך שהוא מתמקד בחשוב, בעדכני ובשימושי בצורה היעילה ביותר – והדבר בא לידי ביטוי ברור במגוון נושאי הלימוד בו.
מס' הקורס: 84735