חשיפה » לימודי תקשורת, טלוויזיה וקולנוע » לימודי תסריטאות לקולנוע, לטלוויזיה ולניו מדיה

לימודי תסריטאות לקולנוע, לטלוויזיה ולניו מדיה (המסלול המורחב)

התמחות מקצועית בכתיבת תסריטים עלילתיים

תוכנית לימודים חד-שנתית, לימודי ערב

מטרת התוכנית

במסגרת התוכנית ילמדו הסטודנטים באופן מעמיק את מקצועות כתיבת התסריט לקולנוע, לסדרות טלוויזיה ולניו מדיה. התוכנית תכשיר את הסטודנטים בתחומי פיתוח התסריט בדיסציפלינות השונות, ותַקְנֶה להם כלים מתאימים, תוך התוודעות למבע הקולנועי, לימוד ותירגול של פורמטים טלוויזיוניים, שיווק תסריטים, וכן פיתוח דמויות ודיאלוגים.

תוכנית הלימודים תסריטאות לקולנוע, טלוויזיה ולניו מדיה כוללת 3 נושאי התמחות מרכזיים:
  • כתיבה לקולנוע, לסדרות טלוויזיה ולניו מדיה (תסריטאות)
  • מבע קולנועי וכתיבת פרוזה
  • פיתוח פורמטים בתחום הטלוויזיה

סגל ההוראה:*

תום שובל - המרכז המקצועי של המסלול
תסריטאי ובמאי קולנוע ישראלי. זכה לביקורות נלהבות ולפרסים בינלאומיים על הסרטים והסדרות שיצר. הוא הישראלי הראשון שנבחר להשתתף במיזם שאליו נבחרים מידי שנה רק שמונה אמנים מבטיחים מכל רחבי העולם.
יעל כפיר צוקר
בעלת תואר ראשון בקולנוע וטלוויזיה מאוניברסיטת תל-אביב ותואר שני בתיאולוגיה ממכללת UTS בניו יורק. מלמדת מגוון קורסים בקולנוע עיוני בארץ ובחו"ל: תולדות הקולנוע, תיאוריות קולנועיות, מבע קולנועי וצפייה ביקורתית בסרטים.
הדר קליינמן צדוק
בעלת תואר BA קולנוע וטלוויזיה- הפקה ותסריטאות, אוניברסיטת ת"א ותואר MED בהצטיינות, חינוך לאמנות, המכללה האקדמית בית ברל. מתמקדת ביצירת סדרות דוקומנטריות משובחות שהוקרנו בערוצי הטלוויזיה בארץ ובחו"ל.
דנה לרר
בעלת תואר ראשון בקולנוע בהצטיינות מאוניברסיטת תל אביב. כתבה וביימה חמישה סרטים קצרים. סרטה "גבולות" מועמד לפרס אופיר, זכה בפסטיבל ירושלים, זכה בתחרות הבינלאומית של פסטיבל סרטי הסטודנטים של תל אביב ובפרס פורום המבקרים.
שרון אזולאי אייל
תסריטאית יוצרת ועורכת דין. מועמדת לקבלת פרס אופיר על תסריט לשנת 2019. זוכה פרס העריכה בפסטיבל ירושלים. מפתחת שני פיצ'רים נוספים בתמיכה ומימון של קרנות הקולנוע הישראליות ושתי סדרות עלילה טלוויזיוניות.
*רשימת המרצים חלקית ונתונה לשינויים

קהל היעד

התוכנית מיועדת לכל אדם שרוצה להפוך כישרון, עניין ואינטואיטיביות יצירתית למקצוע יישומי, משפיע ונדרש, וכן לאנשים יצירתיים המעוניינים בהתמחות מקצועית ברמה גבוהה, ומבקשים לעבוד כתסריטאים, כעורכי תוכן, וכעורכי תסריט.

תנאי קבלה

מילוי שאלון וריאיון אישי.

משך הלימודים

כ- 234 שעות לימוד אקדמיות במשך שמונה חודשי לימוד. הלימודים יתקיימו פעמיים בשבוע בסמסטר א' ופעם בשבוע בסמסטר ב'.
בנוסף נדרשים הסטודנטים לבצע מטלות ותירגולים מחוץ לשעות הלימודים, ולהגיש פרויקט מסכם כנדרש.

במה עובדים עם סיום הלימודים?

בוגרי תסריטאות משתלבים במגוון תחומי עיסוק ומקצועות מבוקשים :
  • השתלבות כתסריטאים בחברות הפקה
  • כתיבת תסריטים לסדרות טלוויזיה ולסרטי קולנוע עבור אולפנים
  • כתיבת תסריטים לסדרות רשת
  • פיתוח פורמטים טלוויזיוניים חדשים עבור חברות מדיה חדשה
  • כתיבת תסריטים עבור אתרי אינטרנט ומדיה
  • כתיבת סדרות ילדים ונוער

שילוב לימודי תעודה עם לימודי תואר ראשון

לימודי התעודה בתכנית הלימודים לימודי תסריטאות לקולנוע, לטלוויזיה ולניו מדיה מקנים נקודות זכות לשילוב או להמשך לימודים לתואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה במסגרת הלימודים האקדמיים. הסטודנטים שלומדים גם במסלול האקדמי וגם במסלולים המקצועיים מקבלים הנחה בשכר הלימוד ללימודי התעודה.

למידע נוסף בדף "לימודי תעודה + B.A.