חשיפה » מאמרים » מיוחד: קראו את הזוכה במקום השלישי בתחרות הסיפורים הקצרים ע"ש עפרה אליגון

מיוחד: קראו את הזוכה במקום השלישי בתחרות הסיפורים הקצרים ע"ש עפרה אליגון

"אורז ועדשים" מאת מישל וקסלר מתאר את סיפורה של תלמידת ישיבה, המרגישה כלואה בגוף של גבר ומפתחת תשוקה לתלמיד אחר

בניסיון להחזיר את הסיפור הקצר למרכז הבמה, חברו יחד הוצאות הספרים כנרת, זמורה, דביר, מכון הקשרים, המחלקה לספרות עברית באוניברסיטת בן גוריון ובית הספר לכתיבה "המגירה", לתחרות חדשה וייחודית.
מלבד פרסים כספיים ומלגות כתיבה שיוענקו לזוכים בתחרות, תושק גם אסופה של עשרים הספרים הקצרים שהשתתפו מאת טובי הסופרים בישראל. התחרות מוקדשת לזכרה של הסופרת והעתונאית עפרה אליגון.
הסיפור במקום השלישי הוא "אורז ועדשים" מאת מישל וקסלר. נימוקי השופטים לבחירה בו:
"הסיפור מציג חוויה קיצונית: סערת רגשות של דמות המזהה את עצמה כאישה בתוך גוף של גבר, תלמיד/ת ישיבה, השבוי/ה בתשוקתה/ו החריפה לתלמיד ישיבה אחר.
איכותו של הסיפור נעוצה בתואם המרשים בין נושאו: התשוקה האסורה, לבין המימוש בלשון: לשון חושנית, מפותלת ומתפתלת."

מיוחד - קראו את "אורז ועדשים" מאת בוגרת חשיפה מישל וקסלר:
להמשך קריאה - http://e.walla.co.il/item/2840753