בשנים האחרונות עולם הכתיבה על רבדיו השונים הן בקולנוע הן במחזאות והן בעולם הסיפור החל להיפתח להצגתה של התרבות היהודית. ובעקבות כך כוחות יצירתיים רבים מבקשים לצאת מן הכוח אל הפועל, מהרעיון והמחשבה אל הכת אנו כאן כדי לתת את הידע המקצועי וההכוונה הרעיונית.
תוכנית הלימודים במסלול כתיבה מאפשרת לסטודנטים לרכוש את כל הכלים המקצועיים והתורניים להביע את רעיונותיהם בתסריטים \ מחזאות \ סיפורים איכותיים ולהתנסות בכתיבה עצמאית ברבדיה השונים.

על התוכנית עצמה

המסלול מבוסס על תכנית לימודים מקצועית המקיפה את מכלול מקצועות הכתיבה, המסלול הינו עכשווי ומהוקצע, מתוך נקודת מבט יהודית וערכית.
תכנית הלימודים נבנתה על פי הסטנדרטים המקצועיים ביותר, ומותאמת להתפתחויות הטכנולוגיות שחלו בשנים האחרונות בתחום כתיבת יוצרת, תסריט ומחזאות. בתוכנית יש דגש על עשייה בפועל בנוסף ללימודים התאורטיים בכיתה, וזאת תוך ליווי אישי של אנשי מקצוע עד לגמר העשייה של הכתיבה.

הקורסים הנלמדים

במהלך שנות הלימודים רוכש\ת כל תלמיד\ה ידע במקצועות הבאים: תסריט עלילתי, דרמה, קומדיה, כתיבה עיתונאית, כתיבת סיפורים, מחזאות, כתיבה שיווקית, עריכה לשונית, משחק, ועוד. בנוסף יתקיימו סדנאות שונות ומגוונות הקשורות לתוכנית הלימודים בנושאים: פתיחת עסק עצמאי, שיווק ומכירה ועוד העשרות.
בבית הספר שמים דגש רב על מקצועיות ללא פשרות, ועל רמה תורנית נאותה. מורי בית הספר נבחרים בקפידה, תוך דגש - הן על הרמה המקצועית והן על הרמה הדידקטית ויכולת העברת השיעור. המורים בעלי ותק רב בתעשייה התסריטים, הסיפורים ומחזות.

מתחם ביה"ס הינו קמפוס חדיש ומאובזר, עם כיתות ממוזגות וריהוט חדיש לחוויית לימוד נעימה ומפרה.

מטרת המסלול

הכשרת תסריטאים, יוצרים, וכותבים בהתאם לדרישות שוק התעסוקה בישראל.
לימוד מקיף ומקצועי ליוצרים ויוצרות בעלי זהות תורנית, הרוצים לתת ביטוי לרעיונות ולרגשות הייחודיים להם.
פיתוח ערוץ חדש של מודעות תקשורתית לציבור התורני כדי לאפשר לו להגיב על תופעות חברתיות הסובבות אותו בפרט ובכלל, על ידי כלי המדיה השונים.

תעסוקה

בית הספר רואה חשיבות גדולה, חזון ומטרה בשילוב בוגריו בתעשייה ובמציאת תעסוקה בתחום, ולכן סיוע לבוגריו במציאת עבודה הינו חלק אינטגרלי מהמערכת. מתוך מטרה זו הוקם בית הפקות "תורת החיים" אשר משלב את בוגריו המצטיינים בפרויקטים המופנים אליו. בנוסף לבית הספר קשרים רבים במקומות תעסוקה אפשריים, כך שישנם אפשרויות רבות של תעסוקה הן כשכירים והן כעצמאיים. ב"ה ישנם כבר בוגרים רבים שנכנסו למעגל התעסוקה.

תכנית המסלול

• תוכנית המסלול הינה בת שנתיים, ומתפרסת ליום אחד בשבוע.
  • על פני 28 מפגשים לכל שנה.
  • ניתן לבחור קורסים ייעודיים לפי תחומי עניין.
  • הלימודים יתקיימו במתחם חדש ומפואר בקמפוס צבי מיתר.

ויועץ לימודים יחזור אליך בהקדם