חשיפה » כתבות » עשרת הדברות למכירה מוצלחת ב-eBbay

קורס מנהלי ecommerce

- עשרת הדברות למכירה מוצלחת ב-eBbay
eBay הוא נקודת פתיחה מצוינת למכירות און ליין. .

יותר מ-169 מיליון בני אדם רוכשים מוצרים בפלטפורמת הסחר הענקית מדי שנה, מתוכם 35,000 ישראלים. על פי הנתונים, 5,800 מבין המוכרים בישראל מתפרנסים ממסחר ב-eBay. בכל 3.5 שניות, ישראלי מוכר משהו באתר זה. עכשיו הגיע תורכם.

אז מאיפה מתחילים, ומה חשוב לדעת? .

מכרו מה שאתם יכולים לספק

חשוב מאוד להשקיע בבחירת הפריטים למכירה: מצד אחד, פריטים שאתם סבורים שיהיה להם ביקוש, ומצד אחר, פריטים שהם בהישג ידכם או שיש לכם דרך להשיג מיד. חלק מהביקורת של קונים הוא עקב זמן האספקה.

לכן, ככל שתספקו את הפריט מהר יותר, כך תקבלו דירוג גבוה יותר. בכל מקרה, אם אתם רוצים לקלוע לטעם הקהל ולהציע פריט מבוקש, תוכלו לסקור את רשימת הטרנדים של eBay, בה מצוינים גם מספר החיפושים והמחירים העדכניים של אותם מוצרים פופולריים.

תמחרו בחוכמה

עלות אטרקטיבית תמשוך קונים, אבל היא גם יכולה לגרום לכם הפסדים.

הביאו בחשבון גם את עלות השילוח ואת אריזת המוצר. תוכלו להחליט מראש לאילו מקומות בעולם אתם מוכנים לשלוח בגבול התקציב, ובִּדקו שלאחר המכירה עדיין נשאר לכם רווח יפה בכיס.

אלה מכם אשר מוכרים מוצרים מישראל, צריכים לגלם בתחשיב גם את זמן ההגעה לדואר ואת משך ההמתנה – זמן שווה כסף.

פורמט מכירות שעובד בשבילכם

החליטו אם להשתמש בפיצ'ר של מכירה פומבית או במחיר קבוע. על פי המידע שמסרתם, האתר עצמו נותן לכם המלצה מה משתלם לכם יותר.

יש קטגוריות בהן הרישום דורש אישור מאמזון לפני שהן מתקבלות לפרסום.

ניתן למלא טופס ולבקש אישור על מכירת המוצרים הספציפיים אשר מותנים באישור, כל עוד המוצר עומד בסטנדרטים.

למשל, מכירת מטבעות לאספנים פתוחה רק למוכרים מקצועיים, ומחייבת קבלת אישור. כמובן, השיוך יסייע לרוכשים הפוטנציאליים באיתור הפריט, ולכן חשוב לשייך את המוצר לתחום הרלבנטי עבורו.

התרכזו במכירות באמצעות שירות FBA

אריזה, אחסון ושילוח גוזלים זמן רב, וסוחרים שמעדיפים לרכז את מירב המאמצים בהגדלת היקף המכירות יכולים להשתמש בשירות FBA (FULFILMENT BY AMAZON). המשתמשים בשירות זה משלמים לאמזון עמלה, והמוצר נשלח ממחסני החברה ישירות לקונה.

לשירות זה יש יתרונות רבים: המוצר מאוחסן במחסנים של אמזון, ניתן למכור מוצרים גם לחברי אמזון פריים ועוד.

כמובן, יש לשקלל את עלותו של שירות זה בתחשיב הכולל של המוצר, ולבחון שעם כל העמלות הנלוות, מכירת המוצר בכל זאת תניב תשואה טובה.

קיים עוד מיגוון דרכים אפקטיביות להגדיל את היקף המכירות באמזון: שימוש בפלטפורמות ובכלים טכניים שיעזרו לכם להשוות מחירים, בחינת הביקוש, ושיפור הניראות של המוצר וחשיפתו.

נשמע לכם מעניין?הצטרפו לקורס איקומרס הקרוב.