זכינו בתחרות מצטייני המחשוב 2020 IT
האוניברסיטה הפתוחה זכתה בשבוע שעבר בתחרות מצטייני המחשוב 2020 IT AWARDS  של מגזין "אנשים ומחשבים", ובו חולקו בו תעודות ההצטיינות למחלקות IT ודיגיטל בחברות ואירגונים שביצעו במהלך השנה החולפת פרויקטים פורצי דרך.

בקטגוריית חדשנות במערכות ליבה זכה פרויקט חוש"ן (חשבון אישי ושירותים לסטודנט).
הפרויקט הובל ע״י מינהל המחשוב, מינהל שירותי הוראה, מינהל כספים תכנון וכלכלה ומחלקת הגרפיקה.
בקטגוריית פרויקטי קורונה זכה פרויקט מידע ונתונים.
הפרויקט הובל ע״י צוות ה- BI במינהל המחשוב,  דיקנט הלימודים האקדמיים, המשנה לנשיאה לעניינים אקדמיים והמחלקות האקדמיות.

פרויקט חוש"ן
במסגרת המסע הדיגיטלי באו"פ הענקנו לסטודנטים שלנו בפרויקט חוש"ן כלים חדשניים במגוון שירותי ההרשמה מול האו"פ. שיפרנו את חווית הלקוח, הנגשנו את המידע אודות כלל הפעילויות, לרבות היבטים כספיים ("סטודנט 360"), אפשרנו מענה במספר ערוצי פניה הסדרנו ופישטנו את אמצעי התשלום, פיתחנו מנגנון לניהול חשבון אחוד ויכולת ניצול יתרות, הרחבנו את היקף השירותים המקוונים ועוד. כמו כן, ייעלנו ושיפרנו את תהליכי העבודה של מאות נותני השירות באו"פ מול הסטודנטים, יצרנו סטנדרטיזציה בתהליכי מתן שירות, שילבנו יכולת ניהול משימות ובקרות, שדרגנו את הפלטפורמה הטכנולוגית ועוד. הפרויקט כלל גם  הסבה רחבה, רגישה ומורכבת של כלל הנתונים מהמערכות הקיימות למערכות החדשות

BI מעין במשבר נגיף הקורונה
לאורך כל תקופת משבר הקורונה ובכל צירי הפעילות, הנהלת האוניברסיטה הפתוחה קיבלה החלטות אקדמיות על סמך ניתוח נתונים ממערכת "מעין". המערכת איפשרה להפיק מידע רב ערך מתוך מכלול הנתונים הנאספים ומעובדים על ידה באופן שוטף, באמצעות הנגשה של המידע למקבלי ההחלטות בדרגים הניהוליים ובדרגים המקצועיים במגוון תצוגות ופילוחים המותאמים לפעילות העסקית הרלוונטית. זאת, תוך יכולת התייחסות  למידע היסטורי, מידע עכשווי, מגמות ותחזיות.
בנינו אד-הוק מגוון רחב של דשבורדים יעודיים במערכת ה-BI לתקופת ניהול המשבר, שנתנו תמונת מצב מקיפה בזמן אמת אודות ההוראה והלמידה המקוונת, וכן על ניהול הבחינות המקוונות לסוגיהן. להלן מקצת מהדברים שנשא רמי ענבר, מנהל המרכז לדאטה ובינה ארגונית בכנס השנתי ל- BI ואנליטיקה

האירגונים הזוכים הזוכים נבחרו בתום הליך מורכב, שנמשך יותר מחצי שנה וכלל תהליכי מיון ושיפוט שבוצעו על ידי כ-40 שופטים ושופטות בלתי תלויים, אנשי מקצוע, מנמ"רים לשעבר וכאלה שמכהנים. השופטים חיפשו מצוינות ארגונית, ואת הערך המוסף שבשימוש ובהטמעת טכנולוגיה באשר היא. חלק מהשופטים מלווים את התחרות מיומה הראשון לפני 17 שנים, והם מציינים שבכל שנה הם מופתעים מחדש מההיקף הרחב של הפרויקטים, ובעיקר מכך שמדובר בפרויקטים פורצי דרך.

בתמונה מצולמים משמאל: זיוה ברוידא, ראש מנהל המחשוב, רמי ענבר, מנהל המרכז לדאטה ובינה אירגונית, רונית גויכמן, מנהלת מדור לימודים אקדמיים, ואורי ברדה מנהל מחלקת מערכות מידע. צילום ניב כהן.