תוכנית ההכשרה וההדרכה לשנת תשפ"ג, מספקת מענה לעובדים.ות בתפקידים ארגוניים, מקצועיים וניהוליים, מאפשרת למידה ופיתוח מיומנויות חדשות בעולם העבודה המשתנה, ומעמיקה את ההיכרות בין המינהלים והמחלקות השונות.

התוכנית מציעה מגוון רחב של השתלמויות בתחומי תוכן המאפשרים למידה והתמקצעות.

התמקדנו השנה בפיתוח וברענון השתלמויות ניהול, יזמות פנים אירגונית, איתור והכשרה של שגרירי מותג, משפיעני רשת ופיתוח מיומנויות אישיות וארגוניות כמו גישור, סטוריטלינג ועוד.

בברכת למידה פורה ומהנה,

מדור השתלמויות והדרכה – מינהל משאבי אנוש

the happiness loop - הרצאה על אושר ואיזון

אוכלוסיית יעד: כלל העובדים, מרצה: מלי אלקובי, 1 ש"ל. הרצאה מרתקת בנושא המדע, המכניזם והפרקטיקה ליצירת הרגלים/לופים שיעלו את האושר שלנו בעולם העבודה המשתנה. בהרצאה נענה על השאלות הבאות: האם החלטות והצבת יעדים בסגנון new year resolution עובדים? למה כל כך קשה ליצור הרגלים חדשים בנושאים מסויימים בחיים? איך המדע בתחום קשרי המוח יעזור לנו ליצור הרגלים מנצחים ומשני חיים? איך מוצרים כמו Netflix, uber , ו wolt, משתמשים בטכניקת קסם על מנת לשנות את הרגלי הצריכה שלנו. תאריך פתיחה: 02.01.2023.

השפעה ללא סמכות - אחראי תחום

אוכלוסיית יעד: כלל העובדים, מרצה:קואטרו , ש"ל 3.5 . מודל ליצירת תקשורת אפקטיבית ובניית מערכות יחסים עם ממשקים רוחביים, תוך מיקוד בהפצת ערך ובניית אמון ומקסום. תאריך פתיחה : 03.01.2023.

להרשמה לחץ.י כאן

קורס פרישה לגימלאות

אוכלוסיית יעד: עובדים.ות העתידים לצאת לפרישה בשנה הקרובה , קורס חוץ ארגוני- ארגון אחר. הפרישה היא שלב משמעותי בחיי האדם.בקורס נדון במהות השינוי והשפעתו על מעגלי החיים השונים. תאריך פתיחה: מחזור 1 06/12/2022, מחזור 2 20/03/2023.

קורס מנהלים דרג ביניים

אוכלוסיית יעד: מנהלים דרג ביניים , בית הספר למנהלים של האוניברסיטה הפתוחה -תפנית, ש"ל :40. התוכנית מיועדת למנהלי מחלקות, מנהלי יחידות, מנהלי בתי ספר ומנהלי קמפוסים. הקורס יעסוק בתחומי החדשנות, היצירתיות, היזמות, נטוורקינג, ניהול בין-דורי, ניהול משא ומתן, פתרון משברים ועוד, תוך התמקדות בצמיחת מנהלים בעולם תעסוקה דינמי, מאתגר ומשתנה. תאריך פתיחה :15/01/2023.

פיתוח מיומנויות בעולם המשתנה

אוכלוסיית יעד: כלל העובדים, מרצה:ציפי רחמני-בית הספר תפנית, ש"ל: 24 שעות. רכישת כלים ומיומנויות להתמודדות עם שינויים רבים, אי ודאות, תנודתיות וחדשנות פורצת דרך. תאריך פתיחה: 14/02/2023.

מיצוי זכויות

אוכלוסיית יעד : כלל העובדים, מרצה: ד"ר גילי תמיר, 1 ש"ל . ההרצאה מנגישה את הידע לכל אדם, על מנת שיוכל לפעול ולממש את זכויותיו החוקיות, הפיננסיות והחברתיות. בכל תחום מביאה גילי תמיר מידע חשוב לקהל הקשור באבחון וטיפול הבעיה, וכן בזכויות שלרוב אינן ידועות לציבור ועשויות לפעול לטובתו ברמה הכספית ולחסוך התרוצצויות ועגמת נפש מרובה מול רשויות. תאריך פתיחה : 14/03/2023.

מחפשים משמעות בעבודה - המדע מאחורי אמפתיה ורגישות (כלל העובדים)

מחפשים משמעות בעבודה - המדע מאחורי אמפתיה ורגישות

אוכלוסיית יעד: כלל העובדים, מרצה: ד"ר ליאת יקיר, 1 ש"ל. סקירת מנגנונים מוחיים שמייצרים אמפתיה. בהרצאה נקבל כלים מעשיים לשיפור התקשורת האנושית ולהגברת האמפתיה .פרטים נוספים יפורסמו בהמשך.

מיינדפולנס לעובדים

אוכלוסיית יעד: כלל העובדים , מרצה: אפרת דורון , 3 ש"ל. סדנת מיינדפולס מאפשרת מיקוד בקבלת החלטות, בהירות מחשבתית, תקשורת פנים ארגונית טובה יותר, מניעת קונפליקטים, בריאות פיזית וניהול יעיל יותר של הזמן ושחיקה מקצועית קטנה יותר. תאריך פתיחה: 07/05/2023.

מיומנויות גישור

אוכלוסיית יעד :כלל העובדים , מרצה:עו"ד ריקי קראוס , ש"ל: 24 . לימודי גישור מתאימים לכל אדם ולכל בעל תפקיד ומקצוע אשר מעוניין לפתח מיומנויות אישיות בתחום הגישור, ניהול קונפליקטים ומשא ומתן. הקורס מעניק לבוגריו כלים לחיים ומיומנויות ותפיסות יצירתיות בכל הקשור למערכות יחסים ומהווה חלק מהתפתחות והעצמה אישית. תאריך פתיחה: 14.03.2023.

להרשמה לחץ.י כאן

קורס סטוריטלינג עסקי

אוכלוסיית יעד : דרג ניהול ישיר,ראשי תחומים. מרצה:דורין פרנסיס , ש"ל:24. סיפור הוא אמצעי להשפעה, סיפור טוב הוא יתרון תחרותי. היכולת לספר סיפור היא בעלת חשיבות אסטרטגית, שיווקית, ניהולית ותרבותית. בקורס נלמד מתודולוגיה חדשה, תוך כדי התנסות ותרגול פרקטי.פרטים נוספים יפורסמו בהמשך. תאריך פתיחה: 05.03.2023

קורס יזמות פנים ארגונית- מרעיון למוצר לראשי תחומים

קורס יזמות פנים ארגונית- מרעיון למוצר

אוכלוסיית יעד: ראשי תחום , מרצה:יניב פרימק - בית הספר תפנית , 32 ש"ל . הקניית ארגז כלים ומתודות עבודה חדשניות משלב הרעיון ועד יציאה עם מוצר , הבנת מסלול חיים של מיזם,רכישת אסטרטגיות לחדשנות, פיתוח חשיבה יצירתית והתמודדות עם שינויים. פרטים נוספים יפורסמו בהמשך .

משפיעני רשת ושגרירי מותג - מנהלי מדיה

משפיעני רשת ושגרירי מותג

אוכלוסיית יעד:כלל העובדים , מרצה:יורם קנקין -בית הספר תפנית, ש"ל : 4 . להפוך עובדים באוניברסיטה הפתוחה לשגרירים של הארגון ברשתות החברתיות והענקת כלים להעלאת פוסטים/סרטונים לרשת. פרטים נוספים יפורסמו בהמשך.

שיווק רשתות ומדיות , אינסטגאם , טיקטוק, לינקדין

שיווק רשתות ומדיות,אינסטגרם ,טיקטוק ולינקדין

אוכלוסיית יעד: מנהלי האתרים במחלקות, מרצה:ניו מדיה . פרטים נוספים יפורסמו בהמשך.

לחץ כאן להרשמה

הוגנות מגדרית

האם שאלת את עצמך בעבר מדוע העובדת שלי לא מגישה מועמדות לתפקיד למרות שיש לה את כל הכישורים לכך? האם העובדה שמי שמתראיין לתפקיד הוא גבר או אישה משפיעה על ההחלטה שלי? בחיי היום יום שלנו כמנהלים.ות אנו נתקלים בסוגיות דומות, אולם לא תמיד מבינים אותן ויודעים לתת להן שם. מטרת הסדנה: להקנות מושגים וידע מעולם המגדר לטובת הפיתוח האישי שלי כמנהל.ת מודע.ת מגדר הנושאים בהם נעסוק בסדנה: מה זה מגדר וכיצד הוא מלווה ומשפיע על כל אחד ואחת מאיתנו בחיי היום יום הטיות, חסמים וסטריאוטיפים מגדריים - מה הם ומהם הכלים הנכונים להתמודד איתם כמנהלים? כיצד המגדר משפיע עלי כמנהל.ת- כל מה שחשוב לי לדעת. אוכלוסיית יעד: כלל מנהלים.

הדרכות רגולציה למנהלים

הדרכות רגולציה למנהלים ( יחסי עבודה, הטרדה מינית, נגישות )

אוכלוסיית יעד: מנהלים דרג ביניים

קורס הדרכת עזרה ראשונה

הקניית ידע בהחייאת מבוגרים, החייאת ילדים, פעולות חרום נוספות ועזרה ראשונה ברמה מתקדמת. אוכלוסיית יעד- כלל העובדים,ש"ל: 8 שעות, תאריך פתיחה 10.01.2023.