ניר כהן זכה במדלית זהב
הסטודנט ניר כהן, זכה אתמול במדליית זהב באולימפיאדה הבין-לאומית בכימיה (IChO) שהתקיימה גם השנה במתכונת וירטואלית בטְיֵנְגִ'ין, סין.
כהן, בן 18, מושב נטעים, סטודנט לתואר ראשון במדעי הטבע והחיים במסגרת תכנית אקדמיה בתיכון באוניברסיטה הפתוחה, גם זכה בחודש מאי האחרון במדליית זהב באולימפיאדת מנדלייב בכימיה.

ארבעת חברי המשלחת הישראלית, נבחרו מתוך אלפי מועמדים, סיימו את האולימפיאדה עם ארבע מדליות:
במדלית זהב זכה ניר כהן, תלמיד כיתה י"ב בגימנסיה הריאלית ראשון לציון;
במדליית כסף זכה נטע דוד אייגר, תלמיד כיתה י"א מבית הספר שק"ד דרכא – עמק המעיינות;
במדליות ארד זכו טל ששון, תלמיד כיתה י"ב מבית הספר גבעול, חדרה, ושון חנץ, תלמיד כיתה י"א מבית הספר קרית חינוך ע"ש רבין – גן יבנה.

האולימפיאדה הבין-לאומית בכימיה מתקיימת כבר 54 שנה. השנה השתתפו באולימפיאדה משלחות מ-83 מדינות כאשר בכל משלחת יש 4 תלמידים. ישראל הצטרפה לראשונה לתחרות בשנת 2006 ומאז מתקיימים אימוני הנבחרת הישראלית בטכניון. בשנים האחרונות פועל הפרויקט כמיזם משותף של משרד החינוך ושל מרכז מדעני העתיד לקידום מחוננים ומצטיינים של קרן מיימונידיס. הישגיהם של חברי נבחרת ישראל משתפרים משנה לשנה אף שרמת המבחנים נמצאת בעלייה מתמדת.

ברכות לניר ולחברי המשלחת- גאים בכם!

לתכנית אקדמיה בתיכון: https://www.openu.ac.il/young/pages/default.aspx