מטפלים בפסולת אלקטרונית בתרומה לקהילה
האוניברסיטה הפתוחה חתמה ב- 15.3.22, הסכם שיתוף פעולה עם תאגיד "אקומיוניטי" לטיפול בפסולת אלקטרונית: במחשבים, בציוד חשמלי ואלקטרוני ובסוללות אשר מצטברים במטה האוניברסיטה הפתוחה ברעננה. הפסולת האלקטרונית מועברת לטיפול בחברת "אקולוגיה לקהילה מוגנת" (הפועלת תחת תאגיד אקומיוניטי), מיזם אקולוגי המתמחה במחזור פסולת אלקטרונית ומעסיק למעלה מ-80 עובדות ועובדים עם מוגבלויות נפשיות, פיזיות, חושיות וקוגניטיביות, בתנאים סוציאליים וביחסי עובד-מעביד מלאים. מוצרי החשמל מפורקים במפעל וחלקיהם ממוינים, החלקים השימושיים מורכבים מחדש לטובת מחשבים מחודשים שנמכרים לציבור הרחב במחירים מוזלים וחלקם נתרמים למשפחות מעוטות יכולת.

האוניברסיטה הפתוחה חרטה על דגלה את נושא הקיימות ואיכות הסביבה, ולאחרונה הוקמה בה מחלקת קיימות ואיכות הסביבה במנהל הלוגיסטיקה, שיזמה את החתימה מול התאגיד, והאוניברסיטה הפתוחה רואה בחתימה על הסכם זה, שיתוף פעולה חשוב הן בצד הסביבתי ובעיקר בצד החברתי.

בתמונה מצולמים מימין: אסף שמבי - מנהל מחלקת קיימות ואיכות הסביבה, רות שהם – מנכ"לית האוניברסיטה , פרופ' מימי איזנשטדט – נשיאת האוניברסיטה הפתוחה, דני קוגן יזם ומייסד חברת "אקולוגיה לקהילה מוגנת", יוסף אלאלוף - מנכ"ל אקומיוניטי.

בחתימה ההסכם נכחו בנוסף:
ניר רובינשטיין - סמנכ"ל הכספים של האוניברסיטה הפתוחה ושמעיה בצלאלי - מ"מ ראש מנהל לוגיסטיקה. מצד תאגיד אקומיוניטי: אלון הוניגמן - מנהל התפעול, מיכל קדוש - מנהלת קשרי הלקוחות.