על אודות מרכז שה"ם

עפרה הנמן - מנהלת היחידה הפדגוגית

לחצו לצפות במבנה הארגוני

מה אנחנו עושים?

מאז היווסדה שומרת האוניברסיטה הפתוחה על היותה מוסד מוביל וייחודי בפיתוח ספרי לימוד איכותיים ושיטות הוראה מרחוק לטובת סטודנטים ברחבי הארץ והעולם.
הטכנולוגיה מאפשרת למנף את הייחודיות הזאת ולשם כך הוקם מרכז שה"ם (המרכז לשילוב טכנולוגיות בהוראה מרחוק) בשנת 1995.
המרכז מוביל באוניברסיטה פיתוח והטמעה של פתרונות פדגוגיים בקורסים אקדמיים באמצעות טכנולוגיות מתקדמות. האתגר הגדול הוא לאתר את הטכנולוגיה המתאימה לצרכים ולהשתמש בה בצורה נבונה כך שהסטודנטים יוכלו ללמוד בכל מקום, בצורה גמישה, בקצב אישי, ושתהיה להם חווית למידה איכותית ומהנה מותאמת לסגנון הלמידה שלהם.

עוד על פעילות המרכז במוסף "על הזמן" של עיתון "הארץ".

מרכז שה"ם כולל ארבע יחידות, ובהן פועלים מעצבי למידה, מפתחים, מומחי וידאו ומערכות שידור ואנשי טכנולוגיה בעלי התמחויות מגוונות:

היחידה הטכנולוגית אחראית לפיתוח המערכות הטכנולוגיות השונות, ובעיקר פיתוח סביבת הלמידה המקוונת ואתרי הקורסים. היחידה כוללת מתכנתים, אנשי תשתיות, אנשי בדיקות תוכנה ותומכים טכניים.

יחידת הווידאו והאולפנים אחראית להקמה של אולפני הווידאו ומערכות השידור ולפיתוחן, ולהפעלה של מערך ההוראה באמצעות שידורי וידאו חיים ומוקלטים. היחידה כוללת טכנאי וידאו וקול ומומחים למערכות שידור ולאולפני טלוויזיה.

היחידה לחומרי לימוד אינטראקטיביים עוסקת בהפקה של חומרי לימוד מקוונים  -קורסים מצולמים, ספרים דיגיטליים ומשאבי למידה אינטראקטיביים. היחידה כוללת מפתחי אינטראקטיב ומומחים בתחום צילום, עריכת וידאו ואפטר אפקטס.

היחידה הפדגוגית אחראית על תכנון ופיתוח פדגוגי, ועל הטמעת הפתרונות הטכנולוגים בקרב סגל ההוראה והסטודנטים. היחידה כוללת מומחים פדגוגיים ומעצבי למידה, מנתחי מערכות ומנהלי פרויקטים.

צרו קשר

shoham@openu.ac.il