הודעת נשיא האוניברסיטה הפתוחה

הודעת נשיא האוניברסיטה הפתוחה:
מאז שנוסדה, לפני למעלה מארבעים שנה, האוניברסיטה הפתוחה מחויבת לשוויון מלא בין תלמידיה ועובדיה וכל הבאים בשעריה, ללא הבדל דת, מוצא, לאום, מגדר או כל מאפיין אישי או קבוצתי אחר. האוניברסיטה דואגת להנגיש את ההשכלה הגבוהה לכל קבוצות האוכלוסייה ולהכיל במגוון פעילויותיה את הפסיפס הרב-תרבותי העשיר המרכיב את החברה בישראל.
בעקבות חקיקת חוק הלאום ולנוכח תהליכי הקיטוב וההדרה המועצמים לאחרונה בחברה הישראלית, מן הראוי לחזור ולהדגיש את מחויבות האוניברסיטה הפתוחה לשוויון ואת נחרצותה להמשיך ולהתנהל לאורה ללא כל פשרה או סטייה גם בעתיד.
פרופ' קובי מצר
נשיא
منذ تأسيسها، قبل أكثر من أربعين عامًا، التزمت الجامعة المفتوحة بالمساواة الكاملة بين طلّابها وموظّفيها وكلّ مَن يزورها، بغضّ النظر عن الديانة، العرق، القوميّة، الجنس أو أيّ ميزة شخصيّة أو جماعيّة أخرى. تحرص الجامعة المفتوحة على جعل التعليم العالي متاحًا وميسّرًا لجميع الفئات السكّانيّة، وعلى أن تحتوي  من خلال  أنشطتها الفسيفساء المتعدّدة الثقافات الغنيّة التي تُكّون المجتمع الإسرائيليّ.
في أعقاب سنّ قانون القوميّة وعلى ضوء عمليّات الاستقطاب والإقصاء التي تزداد حدّة في الآونة الأخيرة في المجتمع الإسرائيليّ، ارتأينا أن نكرّر تأكيدنا على التزام الجامعة المفتوحة بالمساواة وعلى عزمها مواصلة العمل وفق هذا الالتزام من دون أيّ تهاون أو انحراف في المستقبل أيضًا.
بروفيسور كوبي ميتسر
رئيس