ספרי הלימוד שלנו פתוחים גם לסטודנטים במוסדות אקדמיים אחרים
החל משנת 2021: מאות ספרי לימוד של האוניברסיטה הפתוחה ייפתחו לשימוש הסטודנטים במוסדות האקדמיים המובילים בארץ. פרויקט "למדא לאקדמיה" יציע לסטודנטים באוניברסיטאות ובמכללות בארץ ממיטב ספרי הלימוד המבוקשים של האוניברסיטה הגדולה בישראל.

למדא לימוד של האוניברסיטה הפתוחה היא הוצאת ספרי הלימוד הגדולה והוותיקה בישראל, ואלפים מספריה מופצים ונרכשים מדי שנה על-ידי הסטודנטים והציבור הרחב.
לאחר חודשים ארוכים שבהם האקדמיה בישראל מקיימת כמעט אך ורק הוראה מקוונת, הגיעו פניות רבות, מסטודנטים, ממרצים ומספריות בכל הארץ, להנגיש דיגיטלית את ספרי הלימוד של האוניברסיטה הפתוחה. הנהלת הפתוחה נענתה לאתגר, ובתוך שבועות בודדים העמידה אתר ייעודי, הכולל, בשלב ראשון, למעלה מ-200 פריטים דיגיטליים, בכל תחומי הלימוד והידע. במהלך השנה הקרובה צפויים להתווסף לאתר זה עוד מאות פריטים נוספים, בהם גם כותרי ספריית פא"ר, מאגר הספרים הוותיק של הפתוחה.

שבע אוניברסיטאות וכ-20 מכללות הצטרפו עד כה לפרויקט: האוניברסיטה העברית והטכניון ואוניברסיטאות תל-אביב, חיפה, בר-אילן, בן-גוריון ואריאל; וכן מכללות ובהן המכללה למינהל, תל אביב-יפו, סמי שמעון, ספיר, עמק יזרעאל, המרכז האקדמי פרס, רופין, תל חי, דוד ילין, סמינר הקיבוצים. בסך הכל צפויים ליהנות ולהשכיל מהיוזמה החדשה כרבע מיליון סטודנטים ברחבי הארץ.

היוזמה יוצאת לדרך ב-1 בינואר 2021, בשיתוף הוועדה המתמדת של מנהלי הספריות האוניברסיטאיות והמרכז לשירותי מידע דיגיטליים במרכז החישובים הבין-אוניברסיטאי. לאוניברסיטה הפתוחה כבר הגיעו תגובות נרגשות ראשונות מהמוסדות האקדמיים, ממרצים ומסטודנטים, והיא גאה להמשיך ולהוביל את הנגשת ההשכלה הגבוהה בישראל לָכול.